Nieuws

Schilder: "Middenveld voelde al vrij snel weer vertrouwd aan"

Schilder: "Middenveld voelde al vrij snel weer vertrouwd aan"

Robbert Schilder speelde zaterdagavond voor het eerst dit seizoen op het middenveld bij FC Twente. Voorheen werd de voormalig NAC Breda-speler als linksback geposteerd, maar trainer Steve McClaren wijzigde zijn elftal.

Voor Schilder bleek de wijziging goed uit te pakken. Twee keer was hij trefzeker in de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Willem II. "Het waren allebei lekkere goals. De tweede ging er lekker in, maar ook die eerste was een mooie loopactie, goed meegenomen en vervolgens rustig gebleven. Het waren allebei goede goals", opent Schilder tegenover de camera's van Eredivisie Live.

Ondanks dat de score anders doet vermoeden, had Twente in de openingsfase nog problemen met de Tilburgse formatie. "Het was niet eens zo heel makkelij in het begin. Er lag niet zoveel ruimte op het middenveld. Ik denk dat we het van achteruit beter kunnen doen. Aan het eind werd het natuurlijk wel wat lekkerder. Zeker aan het begin van de twede helft geloofde willem II er niet meer zo in. Toen zakten ze meer in en ging het beter bij ons.

Schilder had geen grote problemen met de positiewijziging. "Het was wel een beetje schakelen, je speelt niet alleen in de wedstrijden op linksback maar ook op de trainingen. Toch voelt het al wel vrij snel weer vertrouwd aan", besluit Schilder.

Bron: Soccernews

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties