Nieuws

Stilist Martens was beoogde opvolger Dusan Tadic

Stilist Martens was beoogde opvolger Dusan Tadic

Door de steeds hoger oplaaiende interesse in FC Twente middenvelder Dusan Tadic hebben Jansen en Schreuder de lijst met eventuele vervangers vast enkele keren doorgenomen. Een toch wel verrassende naam die hoog op het lijstje stond was middenvelder Maarten Martens die onlangs vertrok naar het Griekse PAOK. Dit beweert de VI vandaag in haar papieren versie.

Een stilist, zo noemt FC Twente assistent trainer Alfred Schreuder de blessuregevoelige Belg. Beide speelden in het seizoen 2004-2005 samen bij RKC Waalwijk waar Schreuder onder de indruk raakte van Martens. "Ze zijn er echt nog hoor. Maar wij, de voetbaltrainers, moeten die stilisten dan wél opstellen."

[google]Dat laatste doet Schreuder samen met Jansen bij FC Twente. "Hoewel Gutierrez onze verdedigende middenvelder is, spelen wij in de praktijk vaak met vijf aanvallers. En dan komen onze backs er ook nog overheen. Spelers als Tadic en Gutierrez passen in onze filosofie. Ze zijn dominant in hun denken en in hun spel."

"Ze moeten alleen heel goed weten wat hun taak is bij balverlies. In balbezit geven we ze juist vrijheid om zelf oplossingen aan te dragen. Dat is moeilijker trainbaar, maar wij zien dat niet als een risico. Wij gaan uit van hun sterkte. Want stilisten zijn elke week in staat iets bijzonders te laten zien", besluit Schreuder.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties