Nieuws

Sympathie gaat uit naar Fortuna, niet naar FC Twente

Sympathie gaat uit naar Fortuna, niet naar FC Twente

Niet alleen bij FC Twente, maar ook bij Fortuna Sittard staat de boog gespannen. De club zit net als FC Twente in de problemen en moet voor 12:00 uur 900.000 euro op tafel leggen om te kunnen overleven. FC Twente wacht op haar beurt op het rapport van Dhr. Knüppe en de reactie van KNVB. Krijgt de club punten in mindering? En zo ja, hoeveel? Ondanks dat mensen op social media de zaken vergelijken met elkaar, staan ze volledig los van elkaar.

[google]"Op social media worden beide zaken met elkaar vergeleken. Dat is volgens de KNVB niet helemaal terecht", zo laat VI reporter Marco Timmer weten. "Het verschil is dat de kleine club Fortuna heel erg aan het vechten is om te overleven en daarbij het plan van aanpak, de halfjaarcijfers en geld bijeen moet harken om te kunnen blijven bestaan. Bij FC Twente zijn andere dingen gebeurd, maar die hebben ook al een straf gehad.

Vorig jaar zijn ze gestraft met punten aftrek, ze mogen drie jaar geen Europees voetbal spelen en kregen een boete. En daar komt misschien nog wel wat bij. Dus die zaken moeten niet met elkaar vergeleken worden. Alleen word dat wel gedaan. Dit omdat de sympathie naar Fortuna gaat omdat ze zo hard bezig zijn om dat kleine clubje overeind te houden, terwijl er bij FC Twente dingen zijn gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen", besluit Timmer.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties