Nieuws

Tapia krijgt belangrijke rol in 2e seizoenshelft

Tapia krijgt belangrijke rol in 2e seizoenshelft

FC Twente incasseerde dit seizoen al meer doelpunten dan hekkensluiter De Graafschap. De teller staat momenteel op 41 tegentreffers en zelf scoorde FC Twente slechts 18 keer. Hierdoor heeft FC Twente een doelsaldo van -23, slechts één doelpunt meer dan De Superboeren die op -24 staan. De missie voor Hake is deze winterstop dan ook duidelijk; meer stabiliteit en een betere organisatie kweken in de verdediging.

Gisteren oefende FC Twente in Spanje tegen het Belgische KRC Genk en startte deze wedstrijd met Renato Tapia naast Uvini centraal in de verdediging. De vleugels werden weer ingenomen door Hidde ter Avest en Robbert Schilder die beiden hersteld zijn van hun blessures.

[google]Het lijkt er dan ook op dat mits er geen versterkingen bijkomen in de verdediging, FC Twente de tweede helft ingaan met deze verdedigingslinie met Uvini en Tapia als het centrale blok. "Tapia moet ons meer voetballend vermogen van achteruit gaan geven. Verder is hij fysiek sterk waardoor we achterin meer duelkracht hopen te krijgen. Hij zal zijn schoonheidsfoutjes blijven maken, maar dat past nou eenmaal bij hem", aldus Hake in gesprek met de Tubantia.

Totaal vreemd is de plek centraal in de verdediging niet voor de Peruviaan. Hij speelde hier in het verleden vaker en werd op deze positie ook getest door Liverpool FC. De Engelse club was positief, maar Tapia kon niet voldoen aan de minimale lengte die een centrale verdediger moet hebben om in aanmerking te komen voor een contract. Uiteindelijk vond hij onderdak bij FC Twente.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties