Nieuws

Ten Rouwelaar: "Ik speelde bij FC Twente, ik zat wel prima"

Ten Rouwelaar: "Ik speelde bij FC Twente, ik zat wel prima"

Jelle ten Rouwelaar speelt dit seizoen in de Jupiler League met NAC Breda. In het seizoen 2003-2004 kwam de doelman op huurbasis uit voor FC Twente, dat hem als tijdelijke vervanger zag van de naar Ajax vertrokken Sander Boschker. Een succes werd het niet voor Ten Rouwelaar. Na elf wedstrijden en diverse fouten werd hij geslachtofferd ten faveure van Cees Paauwe.

"Mijn hele loopbaan ben ik een trainingsbeest geweest, behalve bij PSV en later bij FC Twente", zegt Ten Rouwelaar deze week in Voetbal International waarin hij terugkijkt op zijn loopbaan. "Er moest mij verteld worden wat ik moest doen, anders gebeurde er niet veel."

[google]"Je kunt wel stellen dat ik zoekende was", vervolgt de inmiddels 35-jarige doelman. "In mijn periode bij Twente heeft Joop Hiele me naar een mental coach gestuurd. Die ging me ontleden. 'Nou, vertel. Wat heb je voor jeugd gehad? Verwend? Oké, dus weinig tegenslagen? En wat zijn je doelstellingen?' Hoezo, doelstellingen? Ik speelde bij FC Twente. Ik zat wel prima. Nadenken over de toekomst was er niet bij. Tot die gesprekken. Ik realiseerde me dat het goed zou zijn naar een lagere club te gaan. Om het talent dat ergens verscholen zat, weer naar boven te laten komen. Die aanpak werkte voor mij. Ik ging successen behalen in mijn doelstellingen. Dan ga je geloven in de weg die je hebt uitgestippeld", besluit Ten Rouwelaar.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties