Tukkers voor het eerst in maanden puntloos van het veld

De FC Twente vrouwen zijn er niet in geslaagd om de positieve lijn door te trekken. Maanden gingen er voorbij zonder dat de Tukkers puntloos van het veld stapten, en toch was gisteravond PSV de eerste club in lange tijd die er in slaagde om te winnen van de landskampioen. De vrouwen verloren met 2-1 van de Eindhovenaren.

[google] Melanie Kok en Kelsey van der Laan maakten gisteravond hun debuut op het hoogste niveau van FC Twente. PSV begon sterk aan de wedstrijd, en na dertien minuten was het Kristina Erman die ondanks een eerdere poging alsnog de score opende. Na een klein halfuur spelen moest Anouk Dekker geblesseerd het veld verlaten. De Tukkers konden geen grip krijgen op de wedstrijd, en na 42 minuten verdubbelden de Eindhovenaren bovendien de score.

Arjan Veurink leek in de kleedkamer een goede peptalk te hebben gehouden, want de FC Twente vrouwen begonnen sterk aan de tweede helft. Toch duurde het nog lang tot er een goal werd gemaakt aan Twentse zijde. In de 78-ste minuut blunderde één van de PSV-speelsters, door de eigen keeper te passeren. De gelijkmaker bleef uit.

Opstelling: Ubachs, Roetgering, Erman, Kerkdijk, Renfurm (60’ van der Laan), Heuver, Munsterman, Dekker (25’ van den Goorbergh (77’ Kok), Roord, van de Sanden, en E. Jansen