Nieuws

TV TIP: Documentaire Fritz Korbach

TV TIP: Documentaire Fritz Korbach

Almeerse sportjournalist Martijn de Groot heeft een documentaire gemaakt over de markante voetbaltrainer Fritz Korbach, die op 14 augustus vorig jaar overleed. De documentaire met de titel "Tot de houten jas" is gekocht door RTL7 en zal daar maandagavond 13 augustus 2012 om 22:00 uur worden uitgezonden.


De documentaire gaat over Korbach, die vastbesloten was om een comeback te maken in de trainerswereld nadat hij een alcoholverslaving te boven was gekomen.Tijdens die zoektocht krijgt Korbach te horen dat hij een agressieve vorm van keelkanker heeft, waaraan hij binnen een paar maanden overlijdt.

Korbach stond bekend om het Fritz Korbach-effect: ergens aan de slag gaan en meteen succes oogsten. Dit deed ook bij FC Twente waar hij tussen 1983 en 1986 onder contract stond. Hij zorgde er in zijn eerste seizoen voor dat FC Twente na één jaar eerste divisie direct terugkeerde op het hoogste niveau.

Korbach (foto helemaal rechts) in dienst van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties