Nieuws

Twente reageert op supporters Vak 323

Twente reageert op supporters Vak 323

Het schalt uit tienduizenden kelen door De Grolsch Veste: Goa stoan a- j veur Twente bint. Dat blijkt in het tot 30.000 stoelen vergrote stadion niet voor ieder op te gaan. Sommige supporters hebben een sta-verbod, omdat zij buiten het zingen van dit populaire lied tijdens de wedstrijd bleven staan.

Op de site www.indehekken.nl worden vanuit Vak 323 kritische noten gekraakt. ‘Binnen de kortste keren staan de verhoudingen tussen club en supporters op scherp.’ Volgens de initiatiefnemers zijn ze geconfronteerd met ‘zeer agressief opererende stewards die niet wilden hebben dat de supporters gingen staan voor hun club. Er werd gedreigd met stadionverboden en met het uit het stadion laten slepen door de politie bij niet luisteren’. Na FC Twente-De Graafschap is een trappenhuis geblokkeerd, als ludiek-lacherig protest.

Eugenio Porcu, manager operationele zaken bij FC Twente, kent de strubbelingen. „Vanaf de nieuwe tweede ring wordt, bewust of onbewust, met bier gegooid. Dat willen we niet voor de mensen die daar onder zitten. De meeste supporters op die tweede ring zítten. We krijgen klachten over staande supporters. Dat mag alleen in Vak-P.”

Over de huisregels in de Veste is zondag rond de wedstrijd volop geflyerd. Porcu, zelf ex-voorzitter van Vak-P: „Het ging de eerste helft goed, de tweede helft zijn toch weer supporters gaan staan.”

Hij legt contact met de staande supporters. „Het is wennen geblazen, dat begrijp ik. Als het gedrag goed is, kunnen we de teugels wellicht wat laten vieren. Anders moeten we voor deze supporters bekijken of ze in de toekomst naar Vak- P kunnen verhuizen.”

TCTubantia

Reactie supporter Vak 323

Ik sta sinds vorige week bovenin 323 na lange tijd op allerlei plekken in het stadion gezworven. Vanaf het eerste moment positief verrast door de sfeer. Inderdaad enkele stewards die zich graag willen laten gelden, maar bovenin wordt er tot nu toe minder moeilijk gedaan. Het scheelt waarschijnlijk dat de laatste rijen niemand blokken.

Met alle respect voor de club, lijkt me ook dat dit te verwachten was. We zijn met veel fanatieke supporters die achter hun club willen staan, niet een beetje stilletjes zitten kijken. Meteen met stadionverboden gaan dreigen, maakt de situatie ook niet beter.

Veiligheid lijkt me geen reden als boven P ook gewoon gestaan kan worden. Zorg er dan voor dat de supporters die willen zitten kunnen verhuizen en maak van 323 een sfeervak. Aan beide zijden maakt het de Veste alleen maar meer onneembaar.

Blief stoan aj veur Twente bint.

(Trouwens, volledig eens met het tegengaan van biergooien, maar het is natuurlijk belachelijk dat staan daaraan gelijk gesteld wordt.)

Aanleidende bericht: Wil FC Twente zittend klapvee?

Waar je zou verwachten dat de groei van de Grolsch Veste zou resulteren in een verbetering van de toch al goede sfeer komt bedrogen uit. Binnen de kortste keren staan de verhoudingen tussen club en supporters op scherp.

Supporters die naar het nieuwe Vak 323 zijn verhuisd om de sfeer nog wat verder te verbeteren werden vandaag geconfronteerd met zeer agressief opererende stewards die niet wilden hebben dat de supporters gingen staan voor hun club. Er werd gedreigd met stadionverboden en met het uit het stadion laten slepen door de politie bij niet luisteren. Om een statement te maken blokkeerden de supporters na afloop van de wedstrijd het trappenhuis bij het vak.

Dat deze protestactie ook niet helemaal vlekkeloos verliep is linksboven op de onderstaande foto te zien. Een supporter die het waagde om te klappen werd “aangevallen” door zo’n muppet met lichtgevende jas.

www.indehekken.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties