Uitgelicht: FC Twente - AZ garant voor spektakel

FC Twente speelt aankomende zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Het duel tussen de nummer vijf en zeven van de ranglijst zal om 20:45 uur worden afgetrapt in de eigen Grolsch Veste. Een belangrijke wedstrijd want bij winst passeert FC Twente de Alkmaarders op de ranglijst.

De laatste jaren staat de wedstrijd garant voor spektakel. Zo maakte Stefan Thesker vorig seizoen twee doelpunten, waaronder de gelijkmaker in blessuretijd. Het was voor hem een mooi moment, omdat hij paar weken daarvoor aan een tumor was geopereerd. Ook in het seizoen 2013/2014 was het spectaculair. Dusan Tadic maakte het winnende doelpunt diep in blessuretijd. In het seizoen 2012/2013 won FC Twente ruim met 3-0. Het opvallende aan die wedstrijd was dat zowel Jozy Altidore en Adam Maher een rode kaart kregen in dezelfde minuut. Maher trapte na op Roberto Rosales en Altidore kreeg zijn tweede gele kaart in verband met commentaar op de leiding.[google]

Dit seizoen haalde FC Twente 15 van de 24 punten in eigen huis. AZ haalde 12 van de 25 punten buitenshuis. De ploeg van trainer John van den Brom krijgt de laatste wedstrijden wel veel tegengoals. In de wedstrijden tegen Excelsior en Feyenoord waren het er maar liefst zeven, bijna een derde van het totaal aantal tegentreffers van AZ dit seizoen. De Alkmaarders verloren aan het begin van het seizoen met Henriksen en Janssen twee belangrijke spelers. Het vertrek van het tweetal werd opgevangen met Wout Weghorst en Illias Bel Hassani. Voor eerstgenoemde moet FC Twente waken, want hij maakte dit seizoen al acht treffers. Verder staat Derrick Luckassen op scherp in dit duel en moeten ze het stellen zonder verdedigers Ridgeciano Haps en Ron Vlaar.