Nieuws

Update 19.30; Persconferentie

Update 19.30; Persconferentie

Persconferentie 18.30

Deze persconferentie wordt gegeven door burgemeester Den Oudsten en FC Twente voorzitter Joop Munsterman.
Burgemeester Den Oudsten begint met de mededeling dat er 16 gewonden zijn. Enkele bouwvakkers zijn op eigen gelegenheid naar ziekenhuis gegaan. 1 gewonde is nog in kritieke toestand. De overigen zijn stabiel. Een 31 jarige man uit Nijverdal is overleden.

De slachtoffers komen uit: 6 mensen uit gemeente Hellendoorn, 1 gemeente Oldenzaal, 1 losser, 1 rijssen,1 twenterand, 1 duitsland. De zoektocht naar mogelijke slachtoffers is gestaakt omdat er zeker geen slachtoffers meer onder het puin liggen.

Impact is erg groot. Plaats is nog niet vrijgeven. In de loop van morgen komt hier duidelijkheid over. Onderzoeksraad verricht onderzoek. Arbeidsinspectie is ook bezig met onderzoek en de gemeente Enschede kijkt ook naar de procedure. Voor iedereen belangrijk om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Onderzoek of de bouwplaats weer betreden kan worden, daarna onderzoek toedracht oorzaak ramp.
Diverse onderzoeksteam zijn bezig met eigen verantwoordelijkheden bepalen wat hun positie is en later zal dit worden samengevoegd tot 1 groot onderzoek.
Gehele constructie zal worden nagekeken maar er is geen aanleiding te veronderstellen dat rest stadion niet veilig is.

De telefoonnummers worden opgeheven omdat er niet veel gebruik van wordt gemaakt.

Joop Munsterman:

Bij Twente in grote shock door wat er gebeurd is.Normaal te zien in rampenfilm, maar nu werkelijkheid. Eerste gedachten direct uit naar slachtoffers. Tragedie op bouwplaats diep in hart geraakt. Wenst iedere betrokkenen veel sterkte toe met name de familie van de overleden werknemer.

Trainingskamp en oefenwedstrijd zijn afgelast. Spelers en staf willen niet op grote afstand zijn. FC Twente is 1 grote familie en gemeenschap. Daarom dat ze terug wilden en niet met driehoekjes etc. bezig kunnen zijn.
Evenementen gaan tot nader order niet door.
Goed te zien hoe snel hulpverlening op gang kwam. Biedt alle hulp aan tot waar nodig is.Geen enkele behoefte gevoeld om na te denken over gevolgen komende wedstrijden. Economische gevolgen niet mee bezig geweest. Alleen met mensen.

update 22.15 uur

In het programma Nieuwsuur vertelde burgemeester Den Oudsten dat er nog 1 zwaar gewonde vecht voor zijn leven. Er zijn beelden van het instorten van het dak. Den Oudsten heeft ze gezien maar kan en wil er niet over praten. De beelden zijn veilig gesteld voor de komende onderzoeken.

Tevens is er een video toegevoegd met een interview tussen Joep Schreuder en een zeer emotionele Joop Munsterman.

Update vrijdag 8 juli 13.00 uur

Twee mensen zijn zwaargewond geraakt bij het instorten van de dakconstructie van het stadion van FC Twente, één van hen verkeert in kritieke toestand. De toestand van de overige 9 gewonden die nog in het ziekenhuis liggen, is stabiel. In totaal raakten 15 mensen gewond.

Het instorten van een deel van het dak van stadion de Grolsch Veste van FC Twente donderdag is mogelijk het gevolg van een fout tijdens de bouw. Dat zegt ingenieur Snellink van de faculteit construerende technische wetenschappen van de Universiteit Twente. Zie interview op radio Oost.

Vanmiddag om 14.00 uur is er een bijeenkomst voor de betrokkenen van het drama gisteren.

Indien er aanleiding voor is zal er weer een update plaatsvinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties