Nieuws

Van Es aan de kant: "Soms moet je je verantwoordelijkheid spelen door niet te spelen"

Van Es aan de kant: "Soms moet je je verantwoordelijkheid spelen door niet te spelen"

Deze zomer kroonde Kika van Es zich samen met haar teamgenoten bij Oranje Vrouwen tot Europees kampioen. Sinds dit seizoen maakt ze deel uit van de selectie van FC Twente Vrouwen. De ploeg van Tommy Stroot speelt morgen de topper tegen PSV Vrouwen, maar zal het moeten stellen zonder de Brabantse. Van Es wordt aan de kant gehouden door een blessure.

“Ik kan niet precies zeggen wat het is, dat is lastig”, geeft Van Es aan tegenover Omroep Brabant. “Iets in de knie zit niet helemaal lekker. We hopen dat het nu door rust en goede begeleiding weer goed komt.”

[google]Het is niet de eerste keer dat de 26-jarige blondine met blessureleed te maken heeft. In het verleden ontbrak ze nogal eens op eindronden. “Na zo’n toernooi wil je doorgaan, door in het gevoel dat je hebt na zo’n toernooi. En bij een nieuwe club wil je jezelf ook laten zien. Ik heb nu nog maar weinig kunnen spelen, dat is extra zuur."

Van Es kent nog maar weinig succes onder de vleugels van Tommy Stroot. Tot nu toe speelde ze één volledige wedstrijd, in een andere wedstrijd werd ze voortijdig naar de kant gestuurd. “Voor een voetballer is dat het moeilijkste dat er is. Maar soms moet je je verantwoordelijkheid spelen door niet te spelen."

“Het is afwachten of het goed uitpakt met de rust. Maar ik hoop in de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29 weer te spelen. Dan heb ik nog twee weken", besluit de Twente-back.

Foto: Orange Pictures
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties