Nieuws

Verder in Europa, vrouwenvoetbal en seizoen 2011-2012

Verder in Europa, vrouwenvoetbal en seizoen 2011-2012

Zoals bijna altijd is het relatief rustig voor een Europese wedstrijd. FC Twente heeft een goede uitgangspositie voor het duel met Rubin Kazan dat door de Pool Marcin Borski wordt gefloten. Zijn er grenzen aan het succes en wat is belangrijker, Europees overwinteren of de competie? Tot in het hiernamaals met FC Twente verbonden willen blijven is misschien binnenkort wel mogelijk. De voorbereidingen voor het seizoen 2011 en 2012 zijn al in volle gang, en hoe zat het ook al weer met het vrouwenvoetbal in Nederland?

Europa League: FC Twente - Rubin Kazan

De Pool Marcin Borski is komende donderdag (24-02-2011) de leidsman bij het duel tussen FC Twente en Rubin Kazan in de Europa League, waar bijna alle kaarten al voor zijn verkocht.De Tukkers nemen het die avond in De Grolsch Veste op tegen de Russische formatie. Door de knappe 0-2 zege die het vorige week in het koude Moskou behaalde, heeft FC Twente een goede uitgangspositie om de volgende ronde te bereiken. Het is voor het derde opeenvolgende seizoen dat FC Twente overwintert in Europa en de Tukkers willen nu verder reiken dan deze fase van het Europese toernooi.

Grenzen aan het succes?

Nog een ronde verder in Europa is belangrijk voor het aanzien van FC Twente, maar competitie komt op de eerste plaats. Natuurlijk wil FC Twente een ronde verder komen in de Europa League en er zijn ook vele redenen waarom het goed is voor de club. Het zijn weer eens mooie en boeiende tijden in Enschede (wel druk en intensief), maar soms zitten er ook grenzen aan het succes. Stel, en die kans is na de 2-0 zege in Moskou op Rubin Kazan toch heel reëel, dat Twente in de Europa League een ronde verder komt, dan gaat de volgende reis hoogstwaarschijnlijk weer naar Rusland.

Dit keer naar St.Petersburg, waar het in maart ook nog akelig koud kan zijn. Weer die aanslag op lijf en ledematen dus, terwijl iedereen beseft dat de kans dat Twente in mei in Dublin in de finale staat niet al te groot is. Het was ook niet voor niets dat ze bij Twente vorige week in Moskou bij de terugkeer in de ijstijd riepen dat ze met het oog op de competitie geen enkel risico wilden lopen. Leuk en aardig allemaal, maar er zijn belangrijker zaken dan een ronde verder komen. Ook in Europa zijn er grenzen.

Voetballers willen ook helemaal niet kiezen, die leven van wedstrijd naar wedstrijd, willen zo veel mogelijk meepikken, winnen en zich in de kijker spelen. Vooralsnog hoeven de trainers van Twente nog geen beslissing te nemen en zit de club er warmpjes bij in drie luxe fauteuils. En daar willen ze vanzelfsprekend zo lang mogelijk van genieten. In hun achterhoofd weten ze echter ook dat de prijzen binnen de landsgrenzen te winnen zijn.

FC Twente uitvaart

Steeds meer clubs krijgen te maken met verzoeken van fans die tot in het hiernamaals met hun club verbonden willen blijven. FC Twente sprak daarom onlangs met een begrafenisonderneming om tot een protocol te komen als fans een ‘FC Twente-uitvaart’ willen. ‘Als mensen nu met een verzoek komen, is het vaak kort dag. Daarom willen we kijken of we bijvoorbeeld FC Twente-kisten kunnen laten maken, die dus al klaar zijn als het nodig is’, zegt Willy Berends van de afdeling marketing.

De toekomst van het Vrouwenvoetbal

In de zomer van 2007 werd de Eredivisie Vrouwen gelanceerd. Momenteel bestaat de competitie uit ADO Den Haag, SC Heerenveen, AZ, FC Twente, Willem II, VVV-Venlo, FC Zwolle en FC Utrecht. Het belangrijkste thema van gesprek zal zijn of de KNVB de eredivisie komend seizoen wederom gaat subsidiëren. Wanneer dit niet het geval is, kunnen clubs afzien van het vrouwenvoetbal.

AZ en Willem II stappen om financiële redenen uit de eredivisie voor vrouwen. Beide clubs geven aan het budget voor de verliesgevende vrouwentak niet meer te kunnen opbrengen.Het besluit van AZ en Willem II wordt betreurt door de KNVB. "Het is jammer, maar het zat er al aan te komen. Gelukkig is de rest van de clubs vastberaden en enthousiast om door te gaan", aldus een woordvoerder. FC Twente, ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Utrecht, VVV-Venlo en FC Zwolle hebben ook een vrouwenteam.

Voorbereiding seizoen 2011-2012

Landskampioen FC Twente speelt in de voorbereiding op het volgend seizoen (2011-2012) een oefenwedstrijd tegen het Zeeuws Elftal. Het duel wordt op 9 juli in Middelburg gespeeld.FC Twente verblijft van 4 t/m 9 juli in Hotel Westduin in Koudekerke en zal op de laatste dag van het verblijf op Sportpark Veerse Poort in Middelburg tegen het Zeeuws Elftal spelen. De Stichting Zeeuws Elftal is er samen met de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland in geslaagd FC Twente naar Zeeland te halen. De JVOZ heeft een samenwerkingsverband met de landskampioen.

Verder neemt FC Twente het in de voorbereiding onder meer op tegen Team Twenterand (23 juni) en Markelo (28 juni).

Bronnen: DePers.nl , TCTubantia.nl, Voetbalcentraal, FCTwente.nl, Omroepzeeland, FCTwente.nu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties