Nieuws

Violet Burgers teleurgesteld: "Het is hoe ze ermee wegkomen"

Violet Burgers teleurgesteld: "Het is hoe ze ermee wegkomen"

Violet Burgers, weduwe sinds het dakdrama in 2011, heeft een dubbel gevoel overhouden, na het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) om niemand te vervolgen naar aanleiding van het dakdrama.

Bouwcombinatie Grolsch Veste en Voortman Staalbouw moeten allebei een boete betalen van 50.000 euro. Bovendien moeten ze beiden 75.000 euro overmaken voor het Fonds Slachtofferhulp. Door deze schikking zijn ook de verdenkingen van werknemers van beide bedrijven van tafel.

"Het zoals het is", vertelt Violet Burgers. Volgens haar is er geen bedrag te koppelen aan een mensenleven. "Het is hoe ze ermee wegkomen", klinkt het. Het OM meldt dat de slachtoffers het hoofdstuk willen afsluiten en dat ze kunnen leven met de schikking. Echter vertelt Violet Burgers in een e-mail naar Hart van Nederland dat ze liever een rechtszaak had gehad. Dat was volgens haar persoonlijker geweest. "Op deze manier blijft het nog wel even hangen", zegt ze teleurgesteld.

[google]De man van Violet, Peter, was slechts vierentwintig toen hij overleed. Ze hadden net twee kinderen. Tijdens de bouw werden meerdere fouten gemaakt waardoor er lange tijd onzekerheid was over de uitspraak van het OM.

“Ik ben niet op de hoogte gebracht door het Openbaar Ministerie dat deze schikking zou plaats vinden. Ik vind dat het allemaal een beetje onder de tafel wordt geschoven. Als slachtoffers weten we niets en de juridische taal is voor ons erg moeilijk te begrijpen" vertelt ze zelf over de uitspraak van het OM.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid geeft aan dat er, onder druk van de opleverdatum, besloten is de oorspronkelijke planning voor de uitbreiding van de Grolsch Veste los te laten. Hierdoor werd de basiscontructie die niet afgebouwd is te veel onder druk gezet en stortte het dak in.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties