Nieuws

Voormalig topverdediger mist fysieke kracht en agressiviteit bij FC Twente

Voormalig topverdediger mist fysieke kracht en agressiviteit bij FC Twente

FC Twente speelde gisteren met 2-2 gelijk uit bij AZ. Na een 1-0 achterstand wist de ploeg van Schreuder zich terug te vechten tot 1-2, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Volgens voormalig topverdediger Rinus Israel ontbreekt het aan een aantal facetten binnen de ploeg van Schreuder. Daarnaast had hij goede woorden over voor FC Twente aanvoerder Andreas Bjelland.

"Bjelland speelde sterk. Verdedigend speelde hij solide, maar ook in aanvallend opzicht was zijn inbreng ruim voldoende. Een speler als hij heeft FC Twente ook wel nodig. Zeker qua fysieke kracht houdt het verder, op Rasmus Bengtsson en Cuco Martina na, niet over.”

[google]"Dat is allemaal leuk en aardig, maar het mag allemaal wel wat agressiever bij FC Twente", legt Israel ook de tweede zwakte van FC Twente bloot in gesprek met de Telegraaf. "Tot de 1-2 waren ze de betere ploeg, maar daarna nam AZ het heft in handen. Het spel van Jesus Corona was wat dat betreft wel tekenend. Hij speelde een goede eerste helft, maar viel na rust ver terug. Bij Twente zit er ook erg weinig diepgang in die middenlinie. Dat maakt het voor de aanvallers niet makkelijker.”

Ondanks de ongeslagen status van FC Twente ziet Israel geen kampioenkandidaat in de ploeg van Alfred Schreuder. "In de top 4/5 moeten ze wel eindigen, maar een echte topploeg hebben ze nog niet", besluit de oud-international.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties