Nieuws

Wekking: "middelmatige voetballers konden in Enschede miljonair worden"

Wekking: "middelmatige voetballers konden in Enschede miljonair worden"

In dit artikel deel 2 van het interview van VI Radio met FC Twente-clubwatcher Peter Wekking. Dat Munsterman dinsdag zijn vertrek aankondigde verbaasde Wekking. Het feit dat hij na dit seizoen aftreedt als voorzitter totaal niet.

"Munsterman kreeg de laatste tijd steeds meer kritiek. Toen hij aantrad in 2004 was één van zijn eerste opmerkingen dat het probleem van FC Twente een te dure financiële huishouding was. En dan met name als het ging om de spelerssalarissen. De laatste tijd zijn de verhalen niet van de lucht. Dat FC Twente de spelers veel teveel heeft betaald. Middelmatige voetballers konden in Enschede miljonairs salarissen verdienen en dat heeft FC Twente een strop om de nek gelegd", vertelt de journalist. Onder deze 'middelmatige voetballers' kan Jerson Cabral gerekend worden die momenteel op huurbasis voor Willem II uitkomt.

[google]

Minder goede prestaties

"Zeer veel druk op de financiële huishouding waardoor enkele jaren bezuinigd moet worden. Gevolg is minder goede spelers, minder goede prestaties en een FC Twente dat in de huidige vorm sportief niet meer in staat de strijd aan te gaan met Ajax, PSV en Feyenoord. Dat heeft Munsterman wel op de nodige kritiek komen te staan, dat hij toch best veel risico heeft genomen. Ik denk dat dat voor hem ook een reden is geweest om te zeggen; het is mooi geweest, ik heb geen zin meer aan dat gezeur. Red je ermee!" Hiermee sluit Wekking het gesprek.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties