Nieuws

"Wrang om op deze manier je gelijk te halen"

"Wrang om op deze manier je gelijk te halen"

Dat FC Twente ver boven de stand heeft geleefd mag inmiddels duidelijk zijn. Joop Munsterman lijkt de schuldige, maar hij werkte niet alleen. Ook de verhoudingen tussen de club en de pers waren niet altijd goed, echter blijkt dat de diverse critici nu toch hun gelijk halen. Het is alleen jammer dat het op deze manier moet gaan. Leon Ten Voorde was eerder vandaag te gast bij het NOS radioprogramma Langs De Lijn.

Afgelopen week ging de beerput open bij FC Twente. Afgelopen woensdag werd bestempeld als inktzwarte dag. Veel mensen reageerden compleet verrast door al de negativiteit omtrent FC Twente, dat door de KNVB gestraft werd met 3 punten in mindering. "Wij waren wat minder verrast. Wij waren de afgelopen jaren toch al vrij kritischer geworden over het beleid van FC Twente. Het werd ons niet altijd in dank afgenomen, dat wij dat schreven." aldus Leon Ten Voorde. "Uiteindelijk hebben we, hoe wrang ook, toch gelijk gekregen. Het is mis gegaan op het moment dat de club kampioen is geworden. En men dacht: We gaan structureel bij de top 3 aansluiten, we kennen in Nederland geen top 4. Vanaf dat moment heeft er niemand meer op de rem getrapt zoals Van der Laan al zei. De gekste dingen zijn gebeurd. Spelers werden voor waanzinnige salarissen binnengehaald. Waanzinnige transfersommen werden betaald voor Nederlandse begrippen. Uiteindelijk viel het niet meer te controleren. Het moest een keer in elkaar storten." vervolgt Ten Voorde.

De vingers van de supporters en media wijzen nu vooral naar Munsterman. De voormalig voorzitter van FC Twente heeft een club achter zich gelaten die diep in de problemen zit. Maar volgens Ten Voorde is het niet geheel terecht dat álle problemen in de schoenen van Munsterman worden geschoven. "Hij was natuurlijk het gezicht naar buiten toe. Iedereen valt nu over Munsterman heen, maar goed, hij had natuurlijk ook een raad van commissarissen. En hij had ook een compagnon waarmee hij alles samen deed, Aldo Van der Laan. Is het dan nog terecht dat alles bij Munsterman terecht komt? Voor een groot deel ja, maar goed er zijn ook meer mensen verantwoordelijk voor. FC Twente had niet voor niets de raad van commissarissen, en die zijn er toch voor om op de winkel te passen, en dat hebben ze dus niet helemaal goed gedaan." verklaart Ten Voorde.

[google] De verhoudingen tussen de pers en FC Twente waren niet altijd even goed. Onder andere de regionale kranten moesten het soms flink ontgelden. Vaak ging het dan over Munsterman, de grote en destijds veelgeprezen leider van FC Twente. Tot grote ongenoegen van de club en de supporters. "Hij kreeg af en toe wat tegengas in een regionale krant, en als je kritisch was over Joop Munsterman dan stond zo'n beetje de hele achterban in lichterlaaie. Dan kreeg je van alles over je heen. Er is vanuit de club dan ook regelmatig afstand gedaan van de berichtgeving van de TC Tubantia. Achteraf moet je constateren dat we het toch goed hadden gezien. En het is wrang dat je op deze manier je gelijk moet halen. Het is voor ons niet altijd even makkelijk geweest, want je moest niet aan Joop Munsterman komen, die zat op een troon." Nu hebben ook veel columnisten en supporters van FC Twente hun ongenoegen geuit over de praktijken van Munsterman. En niet onterecht. "De critici hebben achteraf toch gelijk gehad" besluit Leon Ten Voorde.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties