Nieuws

"Zijn zeker niet kansloos volgende week in Barcelona"

"Zijn zeker niet kansloos volgende week in Barcelona"

De FC Twente Vrouwen speelden woensdagavond in de UEFA Women's Champions League de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona. In een gezapige wedstrijd wist FC Barcelona via een doelpunt van Garcia op een 0-1 voorsprong te komen. De Spanjaarden gaven deze voorsprong niet uit handen, waardoor ze een goede uitgangspositie hebben voor de return. Middenvelder Maayke Heuver is teleurgesteld over het resultaat, maar vindt ook dat het team niet haar ware aard heeft getoond aan de supporters.

“Ik baal er enorm van dat we niet ons niveau hebben gehaald", aldus Heuver op de website van FC Twente. "We hebben niet aan het publiek kunnen laten zien waar we toe in staat zijn. Waar we het normaal van ons positiespel moeten hebben, kwamen veel ballen niet aan. Deze slordigheid resulteerde erin dat wij niet de kansen konden creëren die we nodig hadden."

"Extra zuur is het als een kwartier voor tijd dat de 0-1 valt. Doordat we niet lekker in de wedstrijd zaten, waren we ook niet meer in staat om deze achterstand om te buigen’, vervolgt de middenvelder, die door een schorsing van Anouk Dekker aanvoerder was van de FC Twente Vrouwen.

[google]FC Twente Vrouwen brak gisterenavond alle bezoekersrecords bij een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland. Liefst 15.637 supporters waren aanwezig in De Grolsch Veste. "Zoveel toeschouwers als vanavond hebben wij nog nooit gehad, het was onbeschrijflijk mooi om in zo’n bijzondere sfeer een wedstrijd te mogen spelen. In principe is dat wel waar je het voor doet", zegt Heuver trots.

Heuver is er van overtuigd dat FC Twente, ondanks de nipte nederlaag, nog genoeg kansen heeft in de return. “Ik denk dat we zeker niet kansloos zullen zijn volgende week in Barcelona. Wel zullen we het anders aan moeten pakken dan vanavond. Ik ben ervan overtuigd dat wij volgende week op elk vlak beter kunnen voetballen, dan moeten we het gaan laten zien. Ik reis in ieder geval vol vertrouwen af naar Barcelona", besluit ze.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties