Nieuws

Zoutman: "De Jupiler League is een pittige competitie voor ons"

Zoutman: "De Jupiler League is een pittige competitie voor ons"

Dit seizoen mochten voor het eerst enkele beloftenteams meedoen aan de Jupiler League, als onderdeel van een pilot gingen de beloftenteams Jong FC Twente, Jong PSV, Jong Ajax en Topklasser Achilles'29 de Jupiler League in. Momenteel zijn de Tukkers te vinden op een twaalfde plek in de Jupiler League. Trainer Jan Zoutman is tevreden met hoe het gaat, maar wil ook de lat hoger leggen.

[google]“We hebben dit seizoen moeten wennen aan de Jupiler League. Dat heeft zo’n acht à tien wedstrijden nodig gehad,” beschrijft trainer Zoutman de eerste periode van Jong FC Twente in de Jupiler League. “Daarna hebben we het goed opgepakt en zag je dat we de stijgende lijn te pakken hadden. We hebben veel ups en downs gehad en we haalden in die periode weinig punten. We hebben ons vaak tekort gedaan. De Jupiler League is een pittige competitie voor ons."

"In de beloftencompetitie kun je nog fouten wegpoetsen, maar in de Jupiler League gaat dat veel moeilijker. Teams spelen veel meer op resultaat,” zo vertelt Zoutman op de website van FC Twente. “We zijn, op een enkel duel na, niet weggespeeld in de eerste seizoenshelft. Het dubbeltje viel vaak de verkeerde kant op. Als je met 3-0 verliest denkt iedereen dat je bent weggespeeld, maar die wedstrijden werden beslist door persoonlijke fouten. Ook daar leren we van.”

Na het eerste half jaar in de Jupiler League wil Zoutman in het tweede halfjaar meer. “We moeten in het nieuwe jaar meer van onszelf eisen. We willen de lat hoger leggen, vooral qua resultaten. Daar gaat het uiteindelijk om,” zegt Zoutman. “Verdedigend hebben we het goed voor elkaar en geven we weinig weg. We hebben meer vastigheid en het geraamte staat beter.”

Zoutman is sinds dit seizoen trainer van Jong FC Twente en is tevreden met zijn rol. “Het bevalt me erg goed. Ik heb veel praktijkervaring, maar deze taak is toch anders. Het is leuk om dagelijks bezig te zijn en de ontwikkeling van de spelers te zien.”

Stelling: "De Jupiler League is goed voor Jong FC Twente en de ontwikkeling van de spelers."

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties