Nieuws

Zoutman: "Een type als Bilal heb je er graag bij"

Zoutman: "Een type als Bilal heb je er graag bij"

Vanmiddag won Jong FC Twente met 2-1 van De Graafschap. Beide Twentse goals werden gemaakt door de zestienjarige Bilal Ould-Chikh. Trainer Jan Zoutman was na afloop content over het resultaat en de prestatie van het tienertalent.

"De potentie van Bilal is duidelijk", zegt Zoutman op de clubsite. "De overgang van de A1 is hem op fysiek vlak zwaar gevallen. Voetballend redt hij zich prima, vandaag heeft hij laten zien dat hij met zijn acties ook van meerwaarde kan zijn door voor rendement te zorgen. Het is duidelijk dat hij een voetballer is van het type dat je er als trainer graag bij heb."

[google]Ook aan de wedstrijd hield de trainer een goed gevoel over. "De Graafschap was in de beginfase de bovenliggende partij. Vervolgens waren ook wij dreigend. De eerste kans die we kregen werd door Bilal Ould-Chikh prachtig benut. We hebben vandaag laten zien dat we voetballend mee kunnen. Verdedigend was het niet optimaal, al gaven we niet veel weg. We vergaten na rust verder uit te lopen na de 2-0. Daardoor werd het uiteindelijk nog spannend, maar ik vind dat we verdiend gewonnen hebben."

Bilal Ould-Chikh blij met kans bij beloften

"Het is mooi dat ik deze kans krijg, ik mag niet klagen over hoe het gaat", vertelt de speler. "Het zou mooi zijn om als volgende stap ook mijn debuut in het eerste te mogen maken, maar dat is aan de trainer. Voor mij is het gewoon zaak goed mijn best te blijven doen."

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties