Op deze dag in 2001: Sander Boschker wordt bekerheld FC Twente

Vandaag exact 21 jaar geleden won FC Twente de finale van de KNVB Beker van PSV in de Kuip. Sander Boschker werd de held van de Tukkers door in de strafschoppenserie drie penalty's tegen te houden. Na 90 minuten stond de stand nog 0-0 en ook in de verlenging wisten beide ploegen het net niet te vinden. Strafschoppen moesten bepalen wie op Hemelvaartsdag 2001 de 'Dennenappel' mee naar huis mocht nemen.

Nadat beide ploegen drie penalty's hadden genomen, leek het mis te gaan voor FC Twente. Waar PSV alle penalty's raakte, had FC Twente er namens Jan Vennegoor of Hesselink en Jeroen Heubach al twee gemist. PSV hoefde alleen nog maar één strafschop te stoppen of in te schieten van de komende vier om de beker te winnen.

De vier penalty's daarna gingen echter allemaal de kant van de Enschedeërs op: André Karnebeek en Sjaak Polak raakten namens FC Twente en Sander Boschker stopte de twee penalty's van PSV. Dennis Hulshoff zette FC Twente vervolgens zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 4-3 in de strafschoppenreeks.

De volgende penalty van PSV moest raak, anders ging de beker naar het oosten van het land. Joonas Kolka's inzet werd echter weer gepakt door Sander Boschker. Hij pakte drie penalty's op rij om vervolgens de beker mee naar huis te nemen namens de Tukkers. Hiermee werd hij de bekerheld van FC Twente en kreeg hij later een standbeeld bij de ingang van de Grolsch Veste.