Op papier sterk FC Twente krijgt pak slaag van FC Emmen

Na de 3-2 overwinning tegen sc Heerenveen stond maandagmiddag de eerste wedstrijd in de nieuwe reservecompetitie op het programma. De competitie is in het leven geroepen om de clubs de spelers die weinig speelminuten maken in de competitie, toch wedstrijdritme op te laten doen. Vandaag nam FC Twente het in Emmen op tegen de lokale FC.

FC Twente startte met een bijzonder sterk elftal met daarin onder andere Pleguezuelo, Dumic, Oosterwolde, Ilic, Misidjan, Cleonise en Ugalde. Toch bleef het spektakel in de eerste helft uit. Beide ploegen wisten weinig te creëren waardoor een 0-0 ruststand het logische gevolg was.

In de tweede helft kwam er wel spektakel, maar niet van de kant van FC Twente. Het was de thuisploeg FC Emmen dat de openingstreffer voor haar rekening nam. Het doelpunt kwam op naam van FC Groningen-huurling Kian Slor die in de 53e minuut het één-op-één duel won met De Lange.

Helaas bleef het niet bij want dezelfde Slor scoorde in de 74e minuut ook de 2-0. Tot overmaat van ramp kreeg FC Twente een minuut later ook de 3-0 om de oren. Doelpuntenmaker, Jasin-Amin Assehnoun. Een zeer teleurstellende middag voor het op papier veel sterkere FC Twente.