Oud-spelers FC Twente

BAM! Jesse Bosch scoort met geweldige pegel tijdens laatste KKD-speelronde

Jesse Bosch vertrok afgelopen zomer transfervrij van FC Twente naar Willem II. Waar hij bij FC Twente nog vaak fungeerde als aanvallende middenvelder, speelt hij in Tilburg meestal als verdedigende middenvelder. Van de 32 keer dat hij dit seizoen bij de selectie van Willem II zat speelde hij 25 keer in de basis. Zes keer verscheen hij als invaller.

Vrijdagavond stond de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Willem II nam het met Bosch in de basis in Kerkrade op tegen Roda JC. Bosch was bij beide doelpunten van de Tricolores betrokken: bij de eerste was hij goed de assist, de tweede treffer nam hij voor zijn eigen rekening. En hoe.

Na dertien minuten kwam Roda JC uit een corner op voorsprong. Op slag van rust werd het 1-1. Bosch legde een corner op het hoofd van Elton Kabangu, die de bal binnen kopte. Het was voor Bosch zijn vierde assist van het seizoen. Vlak na rust kwam Willem II weer achter. Even later deed Bosch de achterstand echter teniet met een geweldige pegel. De 23-jarige oud-middenvelder van FC Twente nam de bal vol op de pantoffel vanaf de rand van de zestien en schoot hem vol in de kruising. Bekijk het doelpunt in de video's onderaan het artikel (YouTube-video vanaf 3:30).

Het duel in Limburg eindigde in 2-2, waardoor Willem II vierde werd in de KKD. Dit betekent dat de ploeg in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie gaat spelen tegen VVV-Venlo. Als het doorgaat, komt het FC Eindhoven of Almere City FC tegen. In de finale wacht mogelijk NAC Breda, MVV Maastricht of de nummer zestien van de eredivisie. Bekijk het play-offs schema onder de video's.