Oud-spelers FC Twente

Boschker: "Die bekerwinst voelt nog steeds echt als mijn prijs"

Boschker: "Die bekerwinst voelt nog steeds echt als mijn prijs"

Sander Boschker keepte tussen 1992 en 2013 maar liefst 45 KNVB Bekerduels namens FC Twente. Drie keer stond hij in de finale: in 2001 tegen PSV, in 2009 tegen sc Heerenveen en in 2011 tegen Ajax. In zijn eerste en laatste bekerfinale ging hij er met de beker vandoor, in 2009 bleek sc Heerenveen te sterk op strafschoppen.

In 2001 was Boschker de held in de finale. FC Twente stond met 3-1 achter in de penaltyserie tegen PSV en leek te gaan verliezen. Toen pakte Boschker echter drie strafschoppen en won FC Twente de KNVB Beker. Acht jaar later kwam er weer een strafschoppenreeks aan te pas, toen het na verlenging 2-2 werd tegen sc Heerenveen. Boschker wist toen echter geen penalty te pakken. FC Twente verloor met 5-4.

Twee jaar later stond FC Twente weer in de finale van de KNVB Beker. Ajax was op 8 mei 2011 de tegenstander. Boschker was dat seizoen tweede keeper bij FC Twente, maar mocht wel keepen in de KNVB Beker. De Tukkers wonnen na verlenging met 3-2. De knuffel tussen Wout Brama en Boschker na het laatste fluitsignaal zei alles: deze prijs voelde echt als de prijs van clubicoon Sander Boschker.

Als de oud-doelman erop terugkijkt, voelt het ook nog altijd zo. "Als speler ben je altijd betrokken, maar als je speelt toch net iets meer. Die bekerwinst in 2011 voelt nog steeds echt als mijn prijs", vertelt Boschker in gesprek met de Volkskrant. Bekijk hieronder de samenvatting van de bekerfinale van 2011 met op het tijdstip 10:57 de omhelzing tussen Brama en Boschker.

Samenvatting bekerfinale 2011

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties