Oud-spelers FC Twente

Brama herinnert: "Het boeide Arnautovic helemaal niks"

Brama herinnert: "Het boeide Arnautovic helemaal niks"

FC Twente nam Marko Arnautovic in 2006 transfervrij over van het Oostenrijkse Floridsdorfer AC. De Oostenrijkse spits was destijds zeventien jaar oud. In zijn derde seizoen brak Arnautovic door bij FC Twente. Na een goed jaar werd hij verhuurd aan Internazionale. Een jaar later vertrok Arnautovic voor 6,2 miljoen euro naar Werder Bremen. Op 35-jarige leeftijd is hij nog actief op het EK met Oostenrijk.

Wout Brama maakte Arnautovic drie jaar lang van dichtbij mee. "Toen Marko zeventien was en bij FC Twente kwam, blaakte hij al van het zelfvertrouwen", weet de oud-middenvelder zich te herinneren in gesprek met NOS. "Hij maakte de A1 hoogstpersoonlijk kampioen en liet de hele ploeg beter spelen. Hij was fysiek goed, had uitstekende technische capaciteiten, maar had bovenal iets wat heel veel Twentenaren niet hebben, namelijk schijt aan de hele wereld. Het boeide hem helemaal niks wat anderen van hem dachten. Het motto was: ik ben Marko Arnautovic, wen er maar aan."

Arnautovic liet na zijn eerste invalbeurt bijvoorbeeld al weten dat hij de beste van het veld was. "Maar dat leerde de trainer (Fred Rutten, red.) hem snel genoeg af", zegt Brama. "Als Marko bijvoorbeeld geen zin had in het afwerken, dan kon hij inrukken en werd hij van het trainingsveld gestuurd. Als hij te laat bij de wedstrijden kwam, mocht hij alleen maar warmlopen en weer gaan zitten en dat vijf keer achter elkaar."

Marc Janko maakte Arnautovic jarenlang mee bij het Oostenrijkse elftal. "Hij heeft zijn volledige potentie niet benut", vindt Janko. "Hij was er mentaal niet klaar voor. Als hij echt alles had gegeven voor het voetbal, dan had hij voor ieder topteam in de wereld kunnen spelen. Ik denk dat hij dat diep van binnen ook heel goed weet."

Brama houdt wel goede herinneringen aan Arnautovic. "Die branie heeft hem heel erg ver gebracht. Daar had ik misschien wel wat meer van mogen hebben. Hij is op een goede manier heel overtuigd van zichzelf en beschikt over een goed hart." Ook Janko heeft mooie woorden over voor de inmiddels 35-jarige spits. "Ik heb veertien jaar met hem samengespeeld bij het nationale elftal en ik koester veel mooie herinneringen aan hem. Ik houd van hem als persoon", besluit Janko, die ervan overtuigd is dat Arnautovic op dit EK nog van grote waarde kan zijn voor Oostenrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties