Oud-spelers FC Twente

Elia benoemt niet bondscoach Koeman, maar oud-Twente-trainer tot beste uit carrière

Elia benoemt niet bondscoach Koeman, maar oud-Twente-trainer tot beste uit carrière

In 2007 haalde FC Twente Eljero Elia op bij ADO Den Haag. Er waren wat twijfels: een speler zonder onomstreden basisplaats bij de nummer laatst ophalen voor 200.000 euro, is dat wel zo'n goed idee? Uiteindelijk bleek Elia een geweldige uitvinding. De flankenflitser groeide onder trainer Fred Rutten, die beide samenwerkten met assist Erik ten Hag, uit tot een geweldige buitenspeler. Hij noemt Ten Hag 'de beste trainer uit zijn carrière'.

Elia vertrok in 2009 voor negen miljoen euro naar HSV en werkte nog samen met vele trainers. In de tweede helft van het seizoen 2014-2015 was Ronald Koeman zijn trainer bij Southampton. Is de huidige bondscoach de beste trainer met wie de buitenspeler heeft samengewerkt? "Nee, maar hij is wel een super goede coach", vertelt Elia bij De Oranjekantine van VoetbalPrimeur. "Ik heb gewoon een hoge pet op van Erik ten Hag en Fred Rutten. Dat zijn de eerste coaches die me een kans hebben gegeven, maar Koeman heeft me ook uit de dood opgehaald bij Southampton."

"Hij heeft me ook vertrouwen gegeven en wedstrijden laten spelen, maar het zijn echt de details. Met beelden zitten na de wedstrijd: 'Je had het ook zo kunnen doen, je had het ook zo kunnen doen.' Dat miste ik dan wel bij Koeman en had ik bij Ten Hag dan weer wel. Koeman is meer een people manager. Het is echt een lieve man, zijn vrouw en Erwin (zijn broer, red.) ook. Hij houdt de groep goed bij elkaar, ook de wisselspelers", besluit Elia.

Elia speelde tussen 2007 en 2009 bij FC Twente. In 64 wedstrijden was de razendsnelle linksbuiten goed voor 11 goals en 7 assists. Na het seizoen vertrok hij voor negen miljoen euro naar HSV, terwijl zijn zaakwaarnemer Frank Schouten ook al ver was met Arsenal FC, Tottenham Hotspur FC en Ajax. De inmiddels 37-jarige Elia stopte twee jaar geleden als professioneel voetballer, maar gaat vanaf komend seizoen spelen bij de Haagse amateurclub FC Skillz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties