Oud-spelers FC Twente

Gewilde Roemeratoe keert terug in eredivisie na avontuur bij Hapoel Tel Aviv

Gewilde Roemeratoe keert terug in eredivisie na avontuur bij Hapoel Tel Aviv

Godfried Roemeratoe verliet FC Twente vorig jaar zomer transfervrij. De middenvelder koos voor een heel ander avontuur: hij vertrok naar het Israëlische Hapoel Tel Aviv. Na een jaar vertrok Roemeratoe daar echter alweer. De 23-jarige Zeelander keert terug nu in de eredivisie. Hij maakt de transfervrije overstap naar RKC Waalwijk, de club waar Denilho Cleonise onlangs ook al een contract tekende.

Roemeratoe is blij met de transfer. "Ik ben enthousiast om deel uit te maken van RKC Waalwijk. Het is een mooie kans voor mij om verder te ontwikkelen en mijn kwaliteiten weer te tonen in de Eredivisie. Ik zal er alles aan doen om bij te dragen aan het succes van deze club", vertelt de oud-middenvelder van FC Twente op de officiële website van RKC Waalwijk.

Frank van Mosselveld, de algemeen directeur van de Brabantse club, is ook blij dat Roemeratoe naar Waalwijk komt. "We zijn verheugd om Godfried Roemeratoe, gezien de belangstelling van meerdere clubs, te verwelkomen bij RKC Waalwijk. Na het vertrek van Vurnon Anita zijn we opzoek gegaan naar een vervanger om deze positie op het middenveld dubbel bezet te houden. We kijken ernaar uit om samen met hem te werken aan onze gezamenlijke sportieve ambities."

Roemeratoe werd in 2014 als veertienjarig talent opgepikt door FC Twente vanuit de jeugd van Zeeuwse amateurclub JVOZ. De defensief middenvelder haalde het eerste elftal en speelde voornamelijk in het seizoen 2020-2021 heel wat wedstrijden voor de Tukkers, maar werd uiteindelijk toch te licht bevonden. Hij werd in het seizoen 2021-2022 verhuurd aan Willem II, waar het ook niet echt een succes werd.

Roemeratoe verliet FC Twente in de zomer van 2022 transfervrij en ging spelen bij Hapoel Tel Aviv, waar hij in 16 van de 27 competitiewedstrijden een basisplaats had. Hapoel Tel Aviv eindigde vierde van de acht clubs in de degradatiegroep in Israël.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties