Oud-spelers FC Twente

Liendl stopt met voetballen: "Voel me fit, maar het is tijd om mezelf te heroriënteren"

Liendl stopt met voetballen: "Voel me fit, maar het is tijd om mezelf te heroriënteren"

Michael Liendl speelde één seizoen voor FC Twente. In 2017 kwam hij transfervrij over van 1860 München. Het was geen succesverhaal: Liendl speelde niet goed en FC Twente degradeerde. De middenvelder keerde terug naar het Oostenrijkse Wolfsberger AC, waar hij het wel goed deed. Hij was in 2020 nog voor een groot deel verantwoordelijk voor de uitschakeling van Feyenoord in de Europa League door een hattrick te maken in De Kuip.

Sinds vorig jaar zomer speelt Liendl bij de Grazer AK 1902, dat derde staat op het tweede Oostenrijkse niveau. De 37-jarige aanvallende middenvelder heeft ervoor gekozen om na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen te hangen. "Ik heb de beslissing niet zomaar genomen", verklaart hij op de officiële website van Grazer AK 1902."Ik heb er een paar weken over nagedacht en heb besloten om te stoppen. Ik wilde niet wachten om dit bekend te maken."

"Ik ben al meer dan twintig profvoetballer, ben nooit serieus geblesseerd geweest en heb nooit een week training overgeslagen. Ik voel me goed, ik voel me fit, maar het is ook zo dat ik binnenkort 38 wordt. Het is tijd om mezelf te heroriënteren", besluit de oud-middenvelder van FC Twente.

Bij Wolfsberger AC presteerde Liendl goed en ook op 37e weet hij nog te presteren, al is het op het tweede Oostenrijkse niveau. In 25 duels dit seizoen gaf de middenvelder maar liefst veertien assists. Hij maakte ook nog eens vijf doelpunten. Een van de redenen dat hij bij FC Twente niet uit de verf kwam, was omdat hij bijna nooit op zijn favoriete nummer tien-positie mocht spelen. Hij stond vaak op acht, waar hij niet zijn beste spel liet zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties