Oud-spelers FC Twente

Limnios bijna weer fit: "Gaan zien wat de zomer gaat brengen"

Limnios bijna weer fit: "Gaan zien wat de zomer gaat brengen"

Het gaat goed met de revalidatie van Dimitris Limnios. De linksbuiten die vorig seizoen door FC Twente werd gehuurd van FC Köln, sloot het seizoen 2021-2022 af met een interlandperiode waarin hij zijn kruisband afscheurde van zijn rechterknie. Erg zuur, want de kans was aanwezig dat hij anders een tweede seizoen in het shirt van FC Twente zou hebben gespeeld. FC Twente was duidelijk overtuigd van zijn meerwaarde binnen de selectie, maar door de blessure schakelde Streuer door naar zijn landgenoot Christos Tzolis.

Inmiddels is het iets meer dan zeven maanden geleden dat Limnios geblesseerd raakte, maar het einde van zijn herstel is in zicht. In gesprek met Hellas Football laat hij weten dat hij verwacht in februari weer volledig fit te zijn. "Ik wil zo snel mogelijk terugkeren op het veld en het team helpen. Daarna gaan we zien wat de zomer gaat brengen."

De ploeg kan extra hulp goed gebruiken om definitief weg te komen van de onderste plekken. "FC Köln staat op dit moment dertiende in de Duitse Bundesliga. Het gat met de eerste directe degradatieplek, VfL Bochum op positie 17, is slechts vier punten. Schalke '04 is de hekkensluiter met slechts negen punten uit de eerste 15 wedstrijden. Plek 16 staat voor verplichte deelname aan de degradatie play-offs. Op die plek staat VfB Stuttgart met 14 punten.

Mocht Limnios komende zomer weer volledig fit zijn, dan kan hij mogelijk opnieuw een belletje verwachten uit Enschede. De huidige linksbuitens Tzolis en Misidjan vertrekken naar verwachting beide bij FC Twente. Jans en Streuer weten precies wat ze aan Limnios hebben en kunnen hem daarom direct inzetten. Echter heeft Limnios nog wel een doorlopend contract tot medio 2024.

Poll

Zie jij een fitte Limnios graag terugkeren bij FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties