Oud-spelers FC Twente

Limnios maakt na 743 dagen rentree voor FC Köln: "Schitterend na zo'n lijdensweg"

Limnios maakt na 743 dagen rentree voor FC Köln: "Schitterend na zo'n lijdensweg"

Dimitris Limnios scheurde afgelopen juni zijn kruisbrand tijdens het duel tussen Griekenland en Cyrpus. De aanvaller was net terug van een succesvolle verhuurperiode aan FC Twente, maar 1. FC Köln kon door de blessure bijna het gehele seizoen geen beroep op Limnios doen. Aan het einde van het seizoen raakt de 24-jarige Griek gelukkig wel weer fit.

Afgelopen zaterdag mocht Limnios dan ook voor het eerst weer minuten maken. Hij speelde ruim tien minuten mee in de met 0-1 verloren wedstrijd tegen SC Freiburg, de nummer vier van de competitie. 1. FC Köln zelf staat in de middenmoot, zeven punten boven nummer zestien VfL Bochum.

Limnios speelde voor het eerst sinds 17 april 2021, 743 dagen geleden, weer een wedstrijd voor de club. "Het was een geweldig gevoel", vertelt hij op de officiële website van 1. FC Köln. "Het was simpelweg schitterend om na zo'n lange lijdensweg weer voor 50.000 mensen te spelen in het RheinEnergieSTADION. Ik voel me goed, ik ben goed gerevalideerd en de knie is stabiel. Het was een speciaal moment voor mij."

De Griekse aanvaller werd in het seizoen 2021-2022 verhuurd aan FC Twente. Limnios werd naarmate het seizoen vorderde steeds beter en was richting het einde een belangrijke speler met zijn goals, assists en goede acties. FC Twente wilde hem graag nog een seizoen huren, maar 1. FC Köln vroeg veel te veel geld voor een nieuwe huurperiode. Dat bleek achteraf geluk bij een ongeluk, want Limnios scheurde een maand later zijn kruisband.

FC Twente is voor volgend seizoen nog op zoek naar een aantal nieuwe buitenspelers. Denilho Cleonise vertrekt sowieso, Václav Cerny zou graag een transfer willen maken en Virgil Misidjan lijkt transfervrij te gaan vertrekken. Dan blijft alleen rechtsbuiten Daan Rots nog over. Wellicht zou Limnios dus nog een interessante optie voor FC Twente kunnen zijn voor komend seizoen. De 24-jarige aanvaller Limnios kan op beide flanken spelen, al komt hij op linksbuiten het best tot zijn recht.

Limnios halen kan echter nog wel een lastig verhaal worden. Hij heeft een contract tot medio 2024 in Köln. De club zal hem niet een seizoen verhuren om hem vervolgens te laten vertrekken. FC Twente zal hem dus moeten kopen. Zijn marktwaarde wordt geschat op twee miljoen euro. Een andere optie is dat 1. FC Köln het contract van de buitenspeler verlengt. Het is echter nog maar de vraag of de club dan openstaat voor nog een jaar verhuur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties