Oud-spelers FC Twente

Nkufo genoot op het veld, maar baalde ook: "Had er twee moeten maken"

Nkufo genoot op het veld, maar baalde ook: "Had er twee moeten maken"

Blaise NKufo kon natuurlijk niet ontbreken bij het afscheid van Wout Brama. En gelukkig deed hij dat ook niet. NKufo wordt als een van de beste spelers aller tijden van FC Twente beschouwd. Hij was er bij in het jaar van het kampioenschap en heeft ook de meeste Twentse doelpunten op zijn naam: Hij is de clubtopscorer met 114 doelpunten in de eredivisie. NKufo is inmiddels 48 jaar oud en woont sinds kort weer in Zwitserland.

Voordat hij naar FC Twente kwam had Nkufo al bij negen verschillende clubs gespeeld. In 2003 werd hij eerst door de Tukkers gehuurd. Hij kwam over van het Duitse Hannover 96 en bleef uiteindelijk tot 2010. Na het kampioensjaar verhuisde hij naar de Amerikaanse Major League Soccer (MLS), waar hij één seizoen speelde voor de club Seattle Sounders. Hij kwam daar in 11 wedstrijden nog tot 5 goals. Hierna stopte hij met voetballen.

Bij RTV Oost werd NKufo voor de wedstrijd nog even naar zijn fitheid gevraagd voor de zekerheid. Glimlachend gaf hij aan er misschien wel uit te zien alsof hij in vorm is, maar verder niet veel meer te voetballen. Bij de opmerking dat hij nog altijd populair is bij de supporters, gaf hij vervolgens aan dat hij blij is, niet te zijn vergeten.

Twee moeten maken

Hoewel NKufo dus een ware doelpuntenmaker is, lukte het hem deze avond niet te scoren. In De Telegraaf geeft hij aan daar niet blij mee te zijn. “Ik had er sowieso twee moeten maken.” Maar ook hij vond het uiteraard een geweldige avond. “Het was heel speciaal en ik vond het heel mooi, dat ik hier deel van uit kon maken. Wout is altijd een heel goede teamgenoot geweest, een echte teamspeler met een positieve instelling. Hij was een heel intelligente speler in het veld en belangrijk voor ons team.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties