Oud-spelers FC Twente

OM vervolgt Promes voor invoer 1.370 (!!) kilo cocaïne ter waarde van monsterbedrag

OM vervolgt Promes voor invoer 1.370 (!!) kilo cocaïne ter waarde van monsterbedrag

Quincy Promes komt de laatste jaren vaak in het nieuws, maar dan niet omdat hij het zo geweldig doet bij Spartak Moskou. De oud-aanvaller van FC Twente wordt ervan verdacht medio 2020 zijn neef te hebben neergestoken op een familiefeest en wordt daarnaast gelinkt aan drugshandel.

Voor dat laatste gaat het Openbaar Ministerie hem nu vervolgen. Dat meldt Het Parool en is inmiddels ook bevestigd door het OM. De strafrechtelijke organisatie heeft besloten hem te vervolgen vanwege betrokkenheid bij de invoer van twee ladingen cocaïne, die in januari 2020 in de haven van Antwerpen werden onderschept.

Het zou gaan om partijen van 650 en 720 kilo cocaïne, in totaal dus maar liefst 1.370 kilo. De geschatte straatwaarde van de drugs is 75 miljoen euro. Advocaat Robert Malewicz wil nog niet op de vervolging reageren. "Ik zal tijdens de zitting van maandag een nadere toelichting geven", vertelt de raadsman.

Steekincident

In door de politie afgetapte telefoongesprekken bekende Promes eerder dat hij zijn neef in zijn knie heeft gestoken. Justitie verdacht hem voor poging tot doodslag, maar achtte dat niet bewezen. De rechtszaak is een aantal maanden geleden echter heropend door de rechtbank. De aanvaller kwam niet opdagen bij de rechtszaak. Volgens zijn advocaat zou de 31-jarige Amsterdammer namelijk opgepakt worden zodra hij voet op Nederlandse bodem zet, wat hem zijn contract kan kosten bij zijn club Spartak Moskou. Deze zaak wordt aankomende maandag, net als de nieuwe vervolging, behandeld.

Het Openbaar Ministerie bereidt zich alvast voor op de zeer aanwezige mogelijkheid dat Promes weer niet komt opdagen. "De zaak kan zonder zijn aanwezigheid, maar met een door hem daartoe gemachtigde advocaat door de rechtbank worden behandeld", zo meldt het OM.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties