Oud-spelers FC Twente

Pelupessy beleeft FC Twente-scenario: "Zo extreem heb ik het nooit meegemaakt"

Pelupessy beleeft FC Twente-scenario: "Zo extreem heb ik het nooit meegemaakt"

Joey Pelupessy speelde maar liefst 10 jaar in de jeugdopleiding van FC Twente, maar koos wegens gebrek aan speeltijd in 2014 voor een overstap naar Heracles. Daarna volgden avonturen bij het Engelse Sheffield Wednesday en het Turkse Giresunspor en afgelopen zomer besloot hij dat het tijd was om terug te keren naar Nederland. Hij koos voor het ambitieuze FC Groningen, maar kwam terecht bij een club met grote problemen. Het resulteerde uiteindelijk in een degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Ook Pelupessy moet vooralsnog mee, want de Almeloër heeft nog een doorlopend contract tot medio 2025.

"Groningen is een grote club, een beetje te vergelijken met Twente. Je kunt wel nagaan hoe zo’n degradatie dan aankomt. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden, maar als je bij een prachtige club met ambities tekent en je staat bijna een jaar later in de Keuken Kampioen Divisie… Ik had het allemaal wel iets anders voorgesteld", aldus de middenvelder in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

Wat de degradatie extra zuur maakt voor Pelupessy is dat hij dit seizoen onder trainer Wormuth startte als aanvoerder, maar de tweede seizoenshelft onder Dennis van der Ree het vertrouwen van de trainer kwijtraakte. Hij moest, nog altijd als eerste aanvoerder, hulpeloos vanaf de bank toekijken hoe het keer op keer mis ging. "Ik heb in februari mijn laatste minuten gemaakt en dan is het wel pijnlijk dat je na drie maanden niet spelen uitgerekend in de degradatiewedstrijd weer een paar minuten invalt."

Wat Pelupessy dit seizoen allemaal meemaakte bij FC Groningen kan hij amper bevatten. "Ik heb in Engeland en Turkije gespeeld, maar zo extreem heb ik het nooit meegemaakt. Ik las pas geleden in VI een soort van dagboek, waarin stond wat er allemaal is gebeurd dit seizoen. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, dan snap je wel waarom het mis is gegaan."

Hij ziet dan ook een overeenkomst met 2018 toen FC Twente degradeerde. "Dit heeft ook veel raakvlakken met de degradatie van Twente. Ook daar was in en rond de club van alles aan de hand. De lijken kwamen achter elkaar uit de kast vallen. In zo’n klimaat, met al die onrust, is het niet eenvoudig en komen er veel randzaken op je af die afleiden van hetgeen waarop de focus zou moeten liggen. Dat is niet gemakkelijk. Zeker niet als je heel veel jonge spelers hebt.”

En hoe nu verder? Ga je spelen in de Keuken Kampioen Divisie? "Ik heb een tweejarig contract en ik ga ervan uit dat ik hier blijf en mijn contract dien ik dan ook uit. Maar ik wil na het seizoen wel met de clubleiding om de tafel om te horen hoe zij er in staan. Ik moet wel het gevoel hebben, dat ik aan spelen toekom, want anders heeft het voor beide partijen geen zin", besluit hij het gesprek met Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties