Oud-spelers FC Twente

Promes in Aziatische CL? Russische voetbalbond overweegt vertrek bij UEFA

Promes in Aziatische CL? Russische voetbalbond overweegt vertrek bij UEFA

Onlangs meldden Russische media dat voormalig FC Twente-speler Quincy Promes bezig is met het aanvragen van een Russisch paspoort. Het lijkt nu nog wat bonter te worden voor de aanvaller van Spartak Moskou. In Rusland zijn nu namelijk berichten in het nieuws over de overstap van de Russische voetbalbond RFS van de UEFA naar de Aziatische AFC.

Het Russische persbureau Tass meldt dat de RFS overweegt de overstap te maken van de Europese voetbalbond UEFA naar de Aziatische voetbalbond AFC. Het uitvoerend comité van de RFS zal vrijdag bijeenkomen om te praten over een mogelijk vertrek bij de UEFA. Een reden is dat de Europese voetbalbond Russische clubs en de nationale ploeg hebben uitgesloten van het spelen van officiële internationale wedstrijden. Dit vanwege de oorlog met Oekraïne.

Daarnaast hoopt de RFS dat Russische clubs zo meer competitieve duels gaan spelen. Ook wil de bond aantonen dat Rusland niet politiek geïsoleerd staat. Ondertussen zijn er wel onderhandelingen met de UEFA bezig. Deze gaan over versoepelingen van de sancties.

Promes

Ondertussen gaat Promes lekker in Rusland. Dit seizoen maakte hij in de eerste 23 wedstrijden bij Spartak Moskou zeventien goals en gaf hij ook nog eens zeven assists. Hij is gedeeltelijk topscorer van de Russische competitie. Door de goede prestaties is Promes uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Rusland. Deze prijs won hij ook al in 2017.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties