Oud-spelers FC Twente

Promes reageert verbaasd op ripdeal-nieuws: "Wat krijgen we nou?"

Promes reageert verbaasd op ripdeal-nieuws: "Wat krijgen we nou?"

Quincy Promes kwam woensdag wederom in het nieuws, en weer ging het niet over zijn voetbalprestaties. Deze keer wegens betrokkenheid bij drugshandel. De oud-aanvaller van FC Twente zou volgens het Openbaar Ministerie 250.000 euro hebben betaald om zijn schuld te vereffenen met de 54-jarige crimineel Siegfried ‘Piet’ Wortel. Die wordt verdacht van betrokkenheid van twee liquidaties die ook worden gelinkt aan de diefstal van de 400 kilo cocaïne.

Advocaat Robert Malewicz heeft namens Promes verbaasd gereageerd. "Mijn cliënt viel bijna van zijn stoel toen hij het hoorde. Hij had echt zoiets van: Wat krijgen we nou? Het is onzin", vertelt de raadsman tegenover Het Parool. Volgens Malewicz kennen Promes en Wortel elkaar helemaal niet. "Ze hebben nooit contact gehad en ze hebben nooit gebeld. Ze hebben nooit koffie gedronken met elkaar."

"Dat zo'n bericht dan naar buiten wordt gebracht, schaadt mijn cliënt enorm. Als het Openbaar Ministerie zoiets tijdens zitting naar voren brengt, denkt iedereen: 'Het zal wel kloppen'. Als hij een transfer kan maken naar een andere club, zullen ze zich wel twee keer bedenken nu. Mijn cliënt is al kwetsbaar omdat hij verdachte is in een andere zaak."

Deze andere zaak is de rechtszaak die zijn neef tegen hem heeft aangespannen. De neef van Promes werd bij het incident in zijn been gestoken met een mes. Daar heeft het slachtoffer nog altijd last van. Een pees raakte namelijk beschadigd. Nu slaapt hij slecht, eet hij slecht en heeft hij een posttraumatische stressstoornis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties