Oud-spelers FC Twente

OM: Promes betaalde 250.000 euro aan drugscrimineel na ripdeal

OM: Promes betaalde 250.000 euro aan drugscrimineel na ripdeal

Quincy Promes is momenteel verdachte in een aantal zaken. Hij wordt verdacht van een steekpartij waarbij hij zijn neef zou hebben neergestoken. Daarnaast wordt hij ook verdacht van drugshandel. Hij wordt gelinkt aan een ripdeal van een partij cocaïne van 400 kilo die in 2019 werd gestolen.

Promes zou volgens justitie 250.000 euro hebben betaald om zijn schuld te vereffenen met de 54-jarige crimineel Siegfried ‘Piet’ Wortel. Die wordt verdacht van betrokkenheid van twee liquidaties die ook worden gelinkt aan de diefstal van de 400 kilo cocaïne.

"De diefstal van de 400 kilo coke zou ook de aanleiding zijn geweest voor de liquidaties van ex-voetballer Kelvin Maynard in Amsterdam en Genciël Feller op Curaçao", schrijft het Algemeen Dagblad. "Piet Wortel zou de twee mannen medeverantwoordelijk hebben gehouden voor de geripte partij drugs. Wortel zinde op wraak en zou een dodenlijst hebben samengesteld."

Wortel ontkent via zijn advocaat alle betrokkenheid. Hij weet niets van de ripdeal, kent de twee geliquideerde mannen niet en ook zegt hij Promes niet te kennen. "Dat Promes hem 250.000 euro zou hebben betaald is een niet-onderbouwde roddel. Er is alleen informatie over binnengekomen bij Team Criminele Inlichtingen en er heeft wat in de media gestaan. Het zijn vooral roddels, verder is er niks", aldus Wortels advocaat Ruud van Boom.

Het openbaar ministerie zegt dat er in een versleutelde telefoon van Wortel het nummer van Promes is gevonden. Wortel blijft bij zijn standpunt en vindt dat hij vrij moet worden gelaten. "Zeg me wat ik moet doen om mijn onschuld te bewijzen? Ik heb niks met de liquidaties te maken. Het zijn allemaal leugens, daar heb ik nu lang genoeg onder geleden.”

Promes verblijft momenteel in Rusland waar hij bezig is aan zijn tweede contractperiode bij Spartak Moskou. Recentelijk werd Promes nog uitgeroepen tot speler van het jaar. In maart wordt de strafzaak (steekpartij, red.) tegen Promes inhoudelijk behandeld. De verwachting is niet dat Promes hier zelf bij aanwezig zal zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties