Samenvatting: FC Twente niet te stoppen tegen FC Utrecht

FC Twente was gisteren niet te stoppen tegen FC Utrecht. De ploeg van René Hake wist met maar liefst 4-0 te winnen van de ploeg uit Utrecht. De Tukkers haalde hiermee de eerste overwinning van het seizoen binnen. Grote uitblinker in de wedstrijd was Oussama Assaidi.

[google]De eerste twee minuten van de wedstrijd waren lastig voor FC Twente, maar Tom Boere tekende in de negende minuut voor de 1-0. Peet Bijen gaf een goede steekpass op Boere die de bal prachtig over doelman Jensen heen het doel in lobte. Verdediger Thomas Lam speelde een sterke wedstrijd. Hij wist na 17 minuten de 2-0 te scoren. Hij kopte vanuit een corner de bal het doel in.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis liep in de 35e minuut tegen FC Utrecht verdediger Van de Streek aan, waardoor Liendl vrijkwam en de bal door kon geven aan Boere. De spits gaf een slimme pass op Slagveer, die de 3-0 wist te maken. Peet Bijen wist met een strakke tackel te voorkomen dat FC Utrecht voor de rust op 3-1 kwam.

Na de rust was FC Twente opnieuw niet te stoppen. In de 57e minuut gaf Haris Vuckic een prachtige voorzet op Tom Boere, die de bal met een snoekduik op FC Utrecht keeper Jensen kopte. Door knap samenspel van Vuckic, Assaidi en Slagveer, wist Assaidi de bal voor te geven op Slagveer, die op zijn beurt wist te scoren. Het doelpunt werd daarna afgekeurd omdat Assaidi buitenspel stond.

In de 75e minuut was het wel raak voor Assaidi. Slagveer gaf een prima bal op Assaidi die de bal hard in de hoek van het doel schoot. De maker van de 4-0 kreeg hierna een publiekswissel en vertrok onder luid applaus van het veld.

Hieronder de samenvatting van de wedstrijd.