SAMENVATTING: FC Twente Vrouwen verslaat Ajax in eerste topper van het seizoen

FC Twente Vrouwen heeft de eerste topper van het seizoen met 0-1 gewonnen van concurrent Ajax. Hoewel de Ajacieden de betere waren en daarom ook de meeste kansen creeërden, waren de Tukkers het meest effectief. De samenvatting van het duel is onderaan het bericht te zien.

De Amsterdammers kregen vooral in de eerste helft meerdere malen de kans om de score te openen. Ook in het tweede bedrijf waren er meer kansen voor de thuisploeg. Gescoord werd er echter maar niet door de nummer drie van het afgelopen seizoen.

FC Twente kwam er in de tweede helft iets beter in. Na een goede voorzet kwam de bal terecht bij Kayleigh van Dooren. Van Dooren had in tegenstelling tot haar tegenstanders niet meerdere kansen nodig en schoot direct raak doormiddel van een harde volley.

Door deze treffer wint de ploeg van Robert de Pauw de eerste belangrijke competitiewedstrijd van het seizoen. In de Champions League werden er al meerdere belangrijke wedstrijden afgewerkt. Afgelopen dinsdag speelde de Tukkers 1-1 tegen Benfica. Komende donderdag staat de return in Lissabon op het programma. De Pauw en zijn ploeg zullen dankzij deze wedstrijd met een goed gevoel afreizen naar Portugal.