Samenvatting Fortuna Düsseldorf - FC Twente 1-1 seizoen 2019-2020

FC Twente heeft de eerste oefenwedstrijd in Spa je met 1-1 gelijkgespeeld tegen de Duitse nummer 16 Fortuna Düsseldorf. De Tukkers kwamen vlak voor rust op een terechte 1-0 achterstand, maar in het tweede bedrijf kwam de ploeg van Garcia beter voor de dag. Vlak voor tijd werd de ploeg beloond door het scoren van de 1-1. Het was Hölscher de de fout in de Duitse verdediging afstrafte.

FC Twente liep in de eerste helft achter de feiten aan. De tegenstander domineerde het spel en FC Twente moest het doen met twee kansjes. Helaas kwamen Namakura en Berggreen net een paar centimeter te kort.

In de tweede helft begon FC Twente met vier nieuwe spelers. Na tien minuten spelen werden ook de overige zes veldspelers gewisseld. De enige die bleef staan was Drommel. Dat bleek een prima keuze want hij verrichte bij een 1-0 achterstand een uitstekende redding. Via zijn voet hield hij zijn ploeg in de wedstrijd.

FC Twente speelde een stuk beter dan de tweede helft, dit ondanks het inbrengen van jeugdspelers als Bosch, Hilgers en Zerrouki. Met name Bosch viel op door zijn felle spel. Het was uiteindelijk Tim Hölscher die zijn rentree bekroonde met de 1-1. Dit gebeurde in de 87e minuut.

Drommel, Everink (46. Latibeaudiere), Bijen (56. Hilgers), Pleguezuelo (56. Zerrouki), Schenk (56. Verdonk), Roemeratoe (46. Selahi), Busquets (56. Bosch), Aburjania (46. Espinosa), Menig (56. Aitor), Nakamura (46. Zekhnini) en Berggreen (56. Hölscher)