Samenvatting: Negenklapper FC Twente Vrouwen tegen Excelsior

Voor FC Twente Vrouwen stond zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2021 op het programma. De ploeg van Robert de Pauw moest op bezoek in Rotterdam om het daar op te nemen tegen hekkensluiter Excelsior. De inzet voor de Tukkers was een overwinning en koppositie. In het eerste slaagde de ploeg, maar het is Ajax dat zich winterkampioen mag noemen.

FC Twente kwam dit seizoen al meerdere keren in de eerste minuten op een voorsprong, maar deze keer was het de tegenstander die brutaal de leiding nam. Het was voormalig FC Twente-spits Ellouzi die de Rotterdammers in de tweede minuut op 1-0 zette. Lang kon ze hier niet van genieten want twee minuten later was het Stolze die de gelijkmaker scoorde. Hier bleef het niet bij want in de 21e minuut nam FC Twente de leiding door een schitterende vrije trap van Olislagers. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was het FC Twente Vrouwen dat de score snel uit wist te bereiden. In de 49e minuut scoorde Van Dooren de 3-1 en twee minuten later was het de topscorer van de eredivisie vrouwen, Fenna Kalma, die de 4-1 binnen werkte.

Het was voor FC Twente nog niet genoeg. In de 64e minuut was het Stolze met haar tweede en dus de 5-1. Kalma dacht: dan kan ik niet achterblijven, en scoorde ook haar tweede. Na de 7-1 van Dijkstra was het opnieuw Kalma die met de 8-1 haar hattrick voltooide. En nog was het niet genoeg. Twee minuten voor tijd was het invaller Lotje de Keijzer die haar eerste competitiedoelpunt maakte. De 9-1 was direct ook de eindstand.

Ajax winterkampioen

Helaas was het voor FC Twente niet voldoende om als winterkampioen de winterstop in te gaan. Ajax won de topper tegen Feyenoord en heeft na twaalf speelronden één punt meer dan de regerend landskampioen uit Enschede.