Samenvatting VV Alkmaar - FC Twente (v) seizoen 2022-2023 (0-5)

FC Twente heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de eredivisie. De ploeg van Joran Pot wist op bezoek bij VV Alkmaar met maar liefst 5-0 te winnen. Door die overwinning stonden de Tukkers na één speeldag alweer op de plek waar het vorig seizoen eindigde: bovenaan.

Vorig seizoen eindigde spits Fenna Kalma op 33 doelpunten. Na 37 minuten tegen VV Alkmaar was het alweer raak voor de aanvaller. Met die 1-0 voorsprong gingen de Tukkers de kleedkamer in. Na rust waren het de doelpunten van Kaptein, Auée, Kalma en een eigen doelpunt van Smal die de 5-0 zege brachten.

Komende vrijdag staat FC Twente tegenover de vrouwen van PEC Zwolle. De Zwollenaren waren het afgelopen weekend vrij. Elk weekend is er één team vrij aangezien er elf ploegen in de eredivisie zitten. In het afgelopen seizoen wist FC Twente tweemaal te winnen. 4-1 en 3-1 waren de uitslagen. Ook PEC Zwolle won eenmaal, destijds werd het 4-1.