Twente Insite

FC Twente Nieuws

Surinaams jeugdinternational komt op proef bij FC Twente

Surinaams jeugdinternational komt op proef bij FC Twente

FC Twente krijgt in februari of maart van het nieuwe jaar Ferando Hoepel op proef. De 15-jarige aanvaller speelt momenteel voor het Surinaamse SV Transvaal, maar hoopt een contract af te dwingen in Europa. FC Twente zal niet de enige club zijn waar hij de kans krijgt zich in de kijker te spelen. De rechtspoot ontving ook een uitnodiging om op stage te komen bij Feyenoord en AZ.

De op 5 juli 2002 in Paramaribo geboren Hoepel staat te boek als groot talent en speelt geregeld mee met SV Transvaal onder 20. Daarnaast is jeugdinternational voor Suriname onder 15. Zaakwaarnemer Stefano van Delden ontdekte het talent en na veel papierwerk kan Hoepel in 2018 dan eindelijke op stage. Van Delden is overtuigd van de kwaliteiten van zijn pupil. “Hij zal stage gaan lopen bij alle drie de clubs en zorgvuldig kijken welke club het beste bij Ferando past. Het gaat om het totaalplaatje”, aldus Van Delden in gesprek met Twente Insite.

Hoepel was in mei één van de drie winnaars van de Digicel Kickstart Clinics 2016. Tijdens de clinics werden de dertig jonge spelers begeleid door coaches van de Engelse grootmacht Manchester City. De drie winnaars mochten deelnemen aan de Digicel Academy in Jamaica waarvan de beste spelers weer werden uitgenodigd voor een clinic in Manchester. Deze laatste stap kwam voor Hoepel nog te vroeg.

Compilatie Ferando Hoepel

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op