Twente Insite

FC Twente Nieuws

Ten Voorde kritisch: “Ook in de regiekamer stokte het tegen TOP”

Ten Voorde kritisch: “Ook in de regiekamer stokte het tegen TOP”

De verdediging van FC Twente liet afgelopen zaterdag meermaals steken vallen in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen TOP Oss. De ploeg van trainer Marino Pusic verloor hiermee haar eerste duel in de Keuken Kampioen Divisie. Vanaf het begin zat er geen enkel tempo in het spel van de Tukkers, iets dat ook clubwatcher Leon ten Voorde niet ontging.

“Als de rem van achteruit erop zit, is het handig een paar versnellers op het middenveld te hebben, maar ook in de regiekamer stokte het tegen TOP”, vertelt Ten Voorde in de TC Tubantia. “Twente miste daar het tempo en het gif van Matthew Smith, die met de nationale ploeg van Wales op stap is. Javier Espinosa moet het middenveld uiteindelijk gaan dragen. De Spanjaard deed bij zijn debuut weinig verkeerd en aan alles kon je zien dat hij balvaardig is en het spel kan verleggen. Maar na een week Twente mocht je geen hoofdrol verwachten.”

FC Twente creëerde zeer weinig kansen tegen de Ossenaren. “Een goal van Aitor, een kans voor Tom Boere en een schot van afstand van Tim Hölscher op de paal: ziehier de karige oogst van Twente na 94 stroperige minuten tegen TOP Oss”, vervolgt Ten Voorde. “Een week geleden, tegen Roda, vielen alle drie goals uit standaardsituaties. Dat was geen toeval, zoals het ook geen toeval is dat spits Tom Boere alleen nog maar succesvol was vanaf de strafschopstip. Boere heeft het lastig in de drukte om hem heen”, aldus Ten Voorde.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op