Transfers

'Boadu wil bij FC Twente blijven': Hét alternatief voor Weghorst?

'Boadu wil bij FC Twente blijven': Hét alternatief voor Weghorst?

FC Twente heeft Wout Weghorst bovenaan de lijst staan als nieuwe spits. Technisch directeur Arnold Bruggink liet echter weten ook naar andere spitsen te kijken. Een mogelijk alternatief kan Myron Boadu zijn. De 23-jarige spits werd het afgelopen halfjaar al gehuurd van AS Monaco en zou naar verluidt dolgraag bij FC Twente willen blijven. Is Boadu hét alternatief voor Weghost?

Clubwatcher Leon ten Voorde ziet de kansen van FC Twente om Weghorst te halen somberder in na het winnende doelpunt van de 31-jarige spits op het EK. "Ik zou het reservelijstje uit de kast pakken", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia. "De eerste naam waar je aan denkt is dan Myron Boadu."

"Boadu schijnt graag bij Twente te willen blijven, hij heeft het goed naar zijn zin gehad. Hij zal het begin van de voorbereiding niet halen, want je moet nu nog wachten op Weghorst. Het ligt er natuurlijk aan wat Monaco wil en wat Twente kan", besluit Ten Voorde, die in Boadu wel een meerwaarde ziet als hij op tijd kan aansluiten in de voorbereiding. De voorbereiding begint woensdag met de eerste training en duurt zeven weken, alvorens FC Twente de eerste voorronde Champions League-wedstrijd gaat spelen.

Het afgelopen halfjaar speelde Boadu al bij FC Twente. Hij werd op huurbasis gehaald als vervanger van Manfred Ugalde. De 23-jarige spits had net een half seizoen nauwelijks gespeeld bij AS Monaco en kwam met een flinke fysieke achterstand naar Enschede. In zijn invalbeurten liet hij zijn meerwaarde zien met twee belangrijke doelpunten, waarna hij in de basis kon beginnen tegen PSV en Heracles Almelo. Na zijn winnende goal in de derby raakte Boadu geblesseerd, waardoor hij pas helemaal aan het einde van het seizoen weer wat minuten kon maken.

Boadu liet na die overwinning op Heracles al weten dat hij dolgraag bij FC Twente wil blijven. Dan moet FC Twente er wel uit zien te komen met AS Monaco. In het prinsendom staat Boadu nog tot medio 2026 onder contract. De 23-jarige spits heeft een marktwaarde van 5.000.000 euro en verdient in Monaco een salaris die FC Twente onmogelijk kan ophoesten. FC Twente zal dus tot een compromis moeten komen en Boadu zal heel wat salaris in moeten leveren om een transfer mogelijk te maken. Een huur met optie tot koop zou mogelijk kansen bieden.

Trainer Joseph Oosting wil dat zijn ploeg zich komend seizoen ontwikkelt in de flexibiliteit in het aanvalsspel. Laat dat nou net zijn wat Boadu zou bieden. De eenmalig Oranje-international is razendsnel en een totaal ander type dan Ricky van Wolfswinkel. Met zijn snelheid kan Boadu een enorm wapen toevoegen aan FC Twente. Dat zou FC Twente, met de lastige Europese wedstrijden op komst, goed kunnen gebruiken. Boadu moet er dan wel voor zorgen dat hij aankomend seizoen wél echt fit wordt.

Opinie: Wat moet FC Twente doen? Nog wachten op het buitenkansje Weghorst, direct doorschakelen naar Boadu of doorschakelen naar een andere spits? Laat het weten in onderstaande poll en verklaar je keuze in de reacties.

Poll

Wat moet FC Twente doen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties