Transfers

FC Twente-flop krijgt na zeven jaar mogelijk een herkansing in de eredivisie

FC Twente-flop krijgt na zeven jaar mogelijk een herkansing in de eredivisie

FC Twente heeft in het verleden meerdere minder succesvolle transfers gedaan. Één van de flops was aanvaller Oskar Zawada. De Pool werd in het seizoen 2015-2016 voor een half jaar gehuurd van VfL Wolfsburg, de club waar de spits in de jeugd de ene na de andere goal scoorde. Bij FC Twente zagen ze hier weinig van terug, maar er is een club die de Pool na meer dan zeven jaar een herkansing wil geven.

Aangezien Sydney van Hooijdonk aan het einde van het seizoen terugkeert naar Bologna, is het sc Heerenveen dat denkt om de inmiddels 27-jarige spits terug te halen naar de eredivisie. Dit meldt de Leeuwarder Courant vandaag.

Zawada speelt op dit moment in de Australische competitie waar hij dit seizoen in 26 wedstrijden 15 keer het net wist te vinden namens Wellington Phoenix. Daarnaast was hij ook twee keer beslissend met het geven van een assist. Statistieken die de interesse hebben gewekt van onder andere de club uit Friesland.

Het is voor de eerste keer dat het goed loopt bij Zawada. Bij FC Twente scoorde hij geen enkel doelpunt in elf optredens en ook daarna wist hij bij geen enkele club echt te overtuigen. Hij versleet de afgelopen jaren een Duitse, vier Poolse en ook nog een Japanse club. Hiermee mag Zawada zich een ware voetbalnomade noemen.

https://youtu.be/FH7Cd16-A2c

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties