Transfers

FC Twente in gesprek met Smal over contractverlenging

FC Twente in gesprek met Smal over contractverlenging

FC Twente lichtte onlangs de optie om van vijf spelers de contracten te verlengen. Een van die spelers was linksback Gijs Smal. Zijn contract werd met een jaar verlengd, waardoor hij tot medio 2024 onder contract staat bij FC Twente. De verwachting is eigenlijk dat hij zal gaan vertrekken zodat de club nog wat geld aan hem kan verdienen.

Toch is dit niet zo vanzelfsprekend. FC Twente probeert namelijk om het contract van Smal open te breken en te verlengen, zo vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Twente is al een tijdje in gesprek met hem om zijn contract te verlengen. Die gesprekken lopen wel, maar hebben nog niet tot iets vruchtbaars geleid", aldus Ten Voorde.

FC Twente krijgt te maken met een behoorlijke leegloop. Het lijkt erop dat Joshua Brenet, Mees Hilgers en Ramiz Zerrouki sowieso verkocht zullen worden, terwijl Wout Brama, Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan aflopende contracten hebben. Die van Pleguezuelo en Misidjan zullen waarschijnlijk niet verlengd worden. Het contract van Denilho Cleonise loopt ook af. Deze wordt sowieso niet verlengd. Daarnaast lopen de huurcontracten van Manfred Ugalde en Anass Salah-Eddine, wil Václav Cerny graag een stap maken en zou het zo kunnen zijn dat clubs zullen aankloppen voor Lars Unnerstall.

Met het oog op deze leegloop zou het dus zeer fijn zijn als 'Smaldini' wel zou kunnen blijven. Met de 25-jarige speler heeft FC Twente dan in ieder geval nog een linksback in huis die de club en het elftal, van wat er overblijft, kent. Of de andere linksachter, Salah-Eddine, na dit seizoen nog actief is bij FC Twente, is nog niet duidelijk. De club wil hem graag langer binden. De Amsterdammer gaf in eerste instantie aan dit ook wel te zien zitten, maar even later gaf hij aan toch voor zijn kans bij Ajax te willen gaan. Als Salah-Eddine vertrekt, komt Souffian El Karouani wellicht voor hem in de plaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties