BREAKING

Van Wissing: Pleguezuelo en Misidjan vertrekken transfervrij bij FC Twente

Van Wissing: Pleguezuelo en Misidjan vertrekken transfervrij bij FC Twente

FC Twente had na dit seizoen tien aflopende contracten. Bij zes van deze contracten had FC Twente de eenzijdige optie om het contract met één of meerdere jaren te verlengen. Vijf van deze opties zijn gelicht, die van Denilho Cleonise niet. Daarnaast heeft FC Twente nog drie spelers die deze zomer transfervrij zullen vertrekken als de club niets doet: Julio Pleguezuelo, Virgil Misidjan en Wout Brama.

Volgens clubwatcher Tijmen van Wissing gaan Pleguezuelo en Misidjan transfervrij vertrekken bij FC Twente. "Pleguezuelo gaat vertrekken", zegt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Ik denk dat hij richting Amerika gaat. Misidjan zal ook gaan vertrekken, die gaat zijn carrière nog ten gelde maken."

Pleguezuelo lijkt na vier seizoenen dus te gaan vertrekken bij FC Twente. De Spaanse centrale verdediger werd in 2019 transfervrij overgenomen van Arsenal. Misidjan is pas bezig aan zijn tweede seizoen in Enschede, maar lijkt ook weg te gaan. De 29-jarige aanvaller liet eerder al weten graag nog een keer in het buitenland aan de slag te gaan.

Daarnaast beschikt Wout Brama over een aflopend contract bij FC Twente. De 36-jarige middenvelder wil graag nog een seizoen door. "Met Brama wordt nog een gesprek gevoerd", meldt Van Wissing, die er vanuit gaat dat dat niet meer als speler gaat zijn, al vertelt hij wel dat we het nog rustig moeten afwachten.

Er gaat deze zomer ontzettend veel gebeuren bij FC Twente. Misidjan en Pleguezuelo zullen dus gaan vertrekken, terwijl Joshua Brenet, Mees Hilgers, Gijs Smal en Ramiz Zerrouki naar verwachting ook zullen vertrekken. Daarnaast zullen clubs zich waarschijnlijk gaan melden voor Lars Unnerstall en Václav Cerny, die momenteel lekker bezig zijn. Met Denilho Cleonise is er al een buitenspeler in de selectie die sowieso gaat vertrekken. Het zou dus zomaar kunnen dat Daan Rots de enige buitenspeler is die na dit seizoen overblijft.

De supporters van FC Twente zullen het jammer vinden dat Misidjan en Pleguezuelo weggaan. Twente Insite vroeg de supporters wat ze zouden doen met de aflopende contracten van het tweetal en Brama. Van de ruim 1.300 respondenten, gaf bijna de helft aan dat de contracten van Misidjan verlengd moesten worden. Iets meer dan een kwart zou het contract van Brama ook nog verlengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties