Transfers

FC Twente overweegt verhuur Bruns, maar moet eerst met hem om tafel

FC Twente overweegt verhuur Bruns, maar moet eerst met hem om tafel

FC Twente heeft momenteel vier centrale verdedigers in de selectie: Robin Pröpper, Mees Hilgers, Julio Pleguezuelo en Max Bruns. Hilgers lijkt deze zomer sowieso te gaan vertrekken. De centrale verdediger werd eerder in verband gebracht met Ajax en Feyenoord en heeft na dit seizoen nog maar één jaar contract in Enschede. Speler en club zijn wel in gesprek geweest over contractverlenging, maar tot een nieuwe verbintenis is het niet gekomen.

Daarnaast is Pleguezuelo na dit seizoen transfervrij. Aan het begin van het seizoen gaf technisch directeur Jan Streuer al aan met hem in gesprek te gaan over een nieuw contract, maar een nieuw contract is er nog altijd niet getekend. Volgens clubwatcher Tijmen van Wissing zal de Spaanse verdediger na dit seizoen vertrekken bij FC Twente.

Pröpper en Bruns hebben beide nog een contract tot medio 2024 in Enschede. Pröpper gaat naar alle waarschijnlijkheid gewoon bij FC Twente blijven. De Tukkers zullen met hem om tafel willen om een nieuw contract te bespreken, net als met Bruns. Over laatstgenoemde zegt Streuer het volgende in gesprek met TC Tubantia. "Met Max Bruns gaan we praten. Verlengen en dan verhuren zou een optie kunnen zijn, maar het ligt er ook aan wat de nieuwe trainer wil", zegt de technisch directeur.

Huidige trainer Ron Jans wilde Bruns er dit seizoen in ieder geval bij houden als vierde centrale verdediger. De twintigjarige man uit Harbrinkhoek speelde dit seizoen tot dusver tien wedstrijden voor FC Twente, waarvan vier in de basis.

Of een verhuur er komt, is nog maar de vraag. De kans is heel groot dat FC Twente na dit seizoen met Pröpper en Bruns nog maar twee centrale verdedigers in de selectie heeft. Omdat vier spelers op die positie gewoon nodig zijn, zal FC Twente drie spelers die op die plek uit de voeten kunnen moeten halen, wil het Bruns met een gerust hart kunnen verhuren.

Poll

Wat moet FC Twente doen met Bruns?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties