Transfers

'Naast hoog salaris ook nog miljoenenprijs om Ugalde over te nemen van City'

'Naast hoog salaris ook nog miljoenenprijs om Ugalde over te nemen van City'

FC Twente wil spits Manfred Ugalde graag behouden. De 21-jarige Costa Ricaan heeft zich de laatste maanden fantastisch ontwikkeld en is een belangrijke speler in het spel van FC Twente geworden. Sinds maart, de maand waarin hij écht zijn kans kreeg en deze met beide handen aangreep, maakte hij al zeven doelpunten in negen wedstrijden.

Het management van Ugalde is momenteel in Nederland om te praten over een mogelijke definitieve overstap van City Football Group naar FC Twente. Clubwatcher Tijmen van Wissing ziet het echter somber in. "Ik hoor dat hij vijf miljoen moet kosten en dan ook nog dat salaris. Ik denk dat er met City best te onderhandelen valt over de prijs, maar over dat salaris niet", vertelt Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost.

Het salaris van Ugalde zal minimaal 422.000 euro moeten zijn. Dit komt omdat hij niet afkomstig is uit de Europese Unie. Niet-EU-spelers van twintig jaar of ouder moeten in Nederland minimaal 1,5 keer het gemiddelde salaris van een eredivisiespeler verdienen. Dit om spelers uit eigen land te beschermen.

Van Wissing vraagt zich af of Ugalde zoveel geld waard is. "Is hij zo goed? Ik denk dat die jongen een mooie toekomst wacht, maar of je daar nu zo diep voor in de buidel moet tasten, ook als je Van Wolfswinkel nog hebt? Maar ik vind hem wel wat hebben", aldus de clubwatcher.

Jan van Staa is enthousiast over Ugalde. "Hij heeft een beetje wat Romário ook had, dat slimme. Hij is fysieker. Hij is cool en staat altijd op de juiste plek in de zestien. Je praat nu over miljoenenbedragen, maar je moet ook kijken of hij zich nog verder ontwikkelt. Hij heeft zich de laatste maanden geweldig ontwikkeld. Je ziet nu dat Van Wolfswinkel het een stuk moeilijker heeft met deze jongen voor hem", besluit de oud-trainer van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties