Transfers

Oud-prof adviseert Van Bommel: "Kies voor FC Twente"

Oud-prof adviseert Van Bommel: "Kies voor FC Twente"

Ruben van Bommel is één van de spelers die Jan Streuer en Arnold Bruggink in beeld hebben voor het komende seizoen. De revelatie van de MVV is de zoon van oud-international Mark van Bommel. In tegenstelling tot zijn vader is hij geen keiharde middenvelder, maar een linksbuiten. Woensdag werd Ruben samen met zijn vader Mark en opa Bert van Marwijk gespot in Hengelo met technisch directeur Jan Streuer. Maar een definitieve keuze heeft de aanvaller nog niet gemaakt.

Volgens de berichtgevingen kan Ruben van Bommel naar AZ, Feyenoord, PSV en een tal van andere eredivisieclubs. Maar de linksbuiten is kieskeurig. Hij wil naar een club waar hij veel kans heeft op speeltijd. Oud-profvoetballer Rob Delahaye vindt dat de jongeling moet kiezen voor FC Twente. “Hij heeft namelijk ook nog een stukje opleiding als speler nodig. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij er meteen zal staan."

"Qua omschakeling naar de verdediging moet hij nog het een en ander leren", vervolgt Delahaye kritisch in gesprek met Soccernews. "Bij wedstrijden van MVV heb ik vaker gezien dat hij dat niet doet namelijk. Dat luie qua verdedigend werk heeft hij nog een beetje in zich. In de KKD kan dat nog, maar in de Eredivisie niet meer.”

“FC Twente zou ik een goede club vinden om nog te leren, al denk ik dat AZ ook wel prima voor hem zou zijn. Al hebben die al heel veel goede spelers in het eerste elftal. Ruben van Bommel heeft wél al veel kwaliteiten: hij is snel, heeft een behoorlijke techniek én hij heeft schijt aan veel dingen. Hij heeft winnaarsmentaliteit in zich. Dat er mensen zijn die hem vergelijken met zijn vader vroeger, dat interesseert hem he-le-maal niks: ik ben ik en Mark was Mark als speler. Zo denkt hij."

"Hij moet nu hogerop gaan, dat is het allerbeste voor zijn ontwikkeling. De subtop gaat hij zeker halen. Of het hem hogerop ook gaat lukken, dat is van meerdere factoren afhankelijk. En met zijn vader Mark en opa Bert van Marwijk wordt hij natuurlijk goed geadviseerd", besluit Delehaye.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties