Transfers

Sadílek geeft opheldering over toekomstplannen

Sadílek geeft opheldering over toekomstplannen

Michal Sadílek is één van de smaakmakers bij FC Twente dit seizoen. De Tsjech is opgeroepen om voor het nationale elftal uit te komen tijdens het Europees kampioenschap deze zomer. De centrale middenvelder heeft nog een contract voor één seizoen bij de club uit Enschede. De verwachting is dat er veel interesse zal zijn. Sadílek wil de club in ieder geval niet gratis verlaten.

"Er gebeurt veel om me heen", vertelt Sadílek die al heeft aangegeven dat er meerdere clubs naar hem hebben geïnformeerd. "Dit zou mijn laatste seizoen zijn bij Twente, maar de club heeft de optie in het contract gelicht." Hierdoor staat hij nu tot medio 2025 onder contract. "Na het Europees kampioenschap wil de club mij verkopen en dat vind ik logisch. Ik heb ook aangegeven dat ik een stap wil maken", aldus het bijtertje in gesprek met Kavárna Podcast.

"Ik heb de club wel gezegd dat de volgende stap een logische voor mijn carrière moet zijn." Dit betekent dat Sadílek FC Twente niet zomaar inruilt voor elke willekeurige club die rammelt met een zak geld. "Als er niets komt waar ik een goed gevoel bij heb, dan wil ik niet weg. Dan wil ik verlengen, want ik wil FC Twente niet transfervrij verlaten. De club moet ook wat geld aan mij overhouden. Ze namen mij over van PSV en ik wil de club daarvoor terugbetalen."

Waar zou hij dan graag heen willen gaan? "Ik heb drie favoriete competities. Dat zijn Duitsland, Italië en Spanje. Italië en Spanje zijn namelijk ook voor het leven naast voetbal prachtig, met name voor familie. In Duitsland ben ik dicht bij thuis, zodat ik familie en vrienden vaker kan zien. Elk land heeft voor- en nadelen, maar als er een goede club komt met een mooi plan, dan zal ik dat zeker niet afwijzen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties